Champions League: Τιτανομαχίες σε Λονδίνο και Τορίνο

18:52 23/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Με δύο σπουδαία παιχνίδια συνεχίζεται απόψε (21:45) η φάση των «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η Άρσεναλ υποδέχεται στο Λονδίνο την Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους στο Τορίνο την Μπάγερν Μονάχου.

Στο «Εμιρέιτς» η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ θα έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι αήττητος σε 32 συνεχείς αγώνες και έχει νικήσει στα 13 από τα 14 τελευταία παιχνίδια του.

Ο τεχνικός των «κανονιέρηδων» δεν υπολογίζει στους Γουίλσιρ, Καθόρλα, Αρτέτα, Γκαμπριέλ και Ροζίτσκι, ενώ στο στρατόπεδο της «Μπάρτσα» ο Λουίς Ενρίκε θα στερηθεί

τις υπηρεσίες των Ραφίνια και Αρντά Τουράν.

Η παράδοση είναι σαφέστατα με το μέρος της πρωταθλήτριας Ισπανίας, αφού στο πρόσφατο παρελθόν έχει κάνει ουκ ολίγες… «κηδείες» στην Άρσεναλ: το 2006 τη νίκησε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ το 2010 την απέκλεισε στην προημιτελική φάση και μία χρονιά αργότερα την άφησε και πάλι εκτός, όταν τη συνάντησε στη φάση των «16».

Στον αγώνα της Ιταλίας, η Μπάγερν έχει να αντιμετωπίσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα πέρα από τη δεδομένη ισχύ της ομάδας του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ποιο είναι αυτό; Η λειψανδρία στα στόπερ, αφού οι έμπειροι Χάβι Μαρτίνεθ, Μπόατενγκ και Μπαντστούμπερ είναι τραυματίες. Όπως είπε χθες ο Πεπ Γκουαρντιόλα «έχουμε μεν τους Ταστσί και Μπενατιά, αλλά ο ένας ήρθε μόλις στην ομάδα και άλλος επέστρεψε στις προπονήσεις τις τελευταίες 2-3 ημέρες».

Από την πλευρά των Ιταλών απόντες θα είναι οι τραυματίες Κιελίνι, Κάσερες, Ασαμόα και Άλεξ Σάντρο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Βαυαροί είναι η τελευταία ομάδα που νίκησε τη Γιουβέντους στην έδρα της σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, καθώς το 2013 πέρασε από το Τορίνο με 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά έχοντας επικρατήσει με το ίδιο σκορ και στο Μόναχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα