Bloomberg: Μοιραία εβδομάδα για το μέλλον της Ελλάδας

09:51 15/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Σε μία κρίσιμη εβδομάδα για το μέλλον της εισέρχεται η Ελλάδα αναφέρει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων χθες Κυριακή στις Βρυξέλλες.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο η προσοχή στρέφεται, πλέον στο Eurogroup της Πέμπτης, με τη συνεδρίαση να μετατρέπεται σε ένα γεγονός «λύσης ή ρήξης», καθώς

οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα κληθούν, ουσιαστικά, να αποφασίσουν εάν η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει ή όχι και εάν θα παραμείνει ή όχι μέλος του ευρώ.

Η νέα ρήξη μεταξύ Ελλάδας και δανειστών είχε επιπτώσεις – αν και αρχικά όχι τόσο έντονες – και για το ευρώ, το οποίο υποχώρησε 0,4% στις συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος της Ν. Ζηλανδίας (η πρώτη αγορά συναλλάγματος που ξεκινά κάθε μέρα διαπραγματεύσεις), φθάνοντας στο επίπεδο των 1,1219 δολαρίων.

Στο άρθρο, πάντως, σημειώνεται ότι ακόμη και αν υπάρξει αποτυχία συμφωνίας στο Eurogroup δεν σημαίνει κατ” ανάγκη το «τέλος του δρόμου για την Ελλάδα».

«Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει αρκετά χρήματα για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, η οικονομία μπορεί να επιβιώσει έως και τον Ιούλιο, μήνα, όμως, κατά τον οποίο θα πρέπει να αποπληρώσει 3,5 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ. Η σύνοδος, όμως, της Πέμπτης είναι πραγματικά το σημείο-κλειδί για λύση, ενώ οι συνέπειες για την Ελλάδα αλλά και την Ευρωζώνη, εάν δεν υπάρξει συμφωνία, είναι ανυπολόγιστες», αναφέρει το δημοσίευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα