Bloomberg: Η Ελλάδα κινδυνεύει με «νέο πακέτο διάσωσης» λόγω λιτότητας

13:57 19/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Οι τελευταίες οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα θα είναι το κλειδί για να κερδίσει την ελάφρυνση του χρέους και να τελειώσει επιτέλους η οικονομική κρίση, ή η λιτότητα θα συντρίψει την οικονομία και θα αναγκάσει την ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει νέο πρόγραμμα βοήθειας;, γράφει δημοσίευμα του Bloomberg, σχολιάζοντας την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την ελληνική Βουλή.

Στο

μεταξύ, η χώρα γλίστρησε πίσω σε ύφεση το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι βουλευτές την Πέμπτη ενέκριναν τα νέα οικονομικά μέτρα που απαιτούν οι πιστωτές της χώρας απαραίτητα για τα δάνεια διάσωσης. «Ο κίνδυνος συνίσταται στο ενδεχόμενο η προσπάθεια επίτευξης των φιλόδοξων δημοσιονομικών στόχων να στραγγαλίσει την ελληνική οικονομία, με συνέπεια να χαθεί ο στόχος για το 2018, και οι περικοπές σε συντάξεις και οι αυξήσεις σε φόρους να σφίξουν περαιτέρω τη θηλιά» γράφει το Bloomberg.

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι», είπε ο Νίκος Βέττας, επικεφαλής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών στην Αθήνα. «Είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο όπως πριν από τρία χρόνια, και ενώ οι δυνάμεις που δημιούργησαν την αρνητική δυναμική από την έναρξη της κρίσης είναι πλέον ασθενέστερες, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η ελληνική οικονομία θα εισέλθει σε μια βιώσιμη φάση ανάπτυξης».

Και το δημοσίευμα συνεχίζει: «Αν η Ελλάδα λάβει ικανοποιητική δέσμευση για ελάφρυνση του χρέους από τους δανειστές της ευρωζώνης, αυτό θα αποκαθιστούσε την εμπιστοσύνη και θα επέτρεπε την εισροή επενδύσεων στην πραγματική οικονομία. Μια τέτοια συμφωνία θα συζητηθεί στη συνάντηση του Eurogroup τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες».

Keywords
Τυχαία Θέματα