Bild: Ο Σόιμπλε εκπλήσσει με τον έπαινό του για τους χρεοκοπημένους Έλληνες

13:46 22/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική Bild σχολιάζει πως ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκνγκ Σόιμπλε εκπλήσσει με τον έπαινό του για τους χρεοκοπημένους Ελληνες, δεδομένου ότι δεν έχουν κάνει καμιά μεταρρύθμιση, ενώ στον ειρωνικό υπέρτιτλο χαρακτηρίζεται ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ο υπουργός της αλλαγής.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο! Ορίστε;» γράφει χαρακτηριστικά

η Bild, που θεωρεί την αλλαγή της στάσης του κ. Σόιμπλε ως προεκλογική τακτική παραπέμποντας στην ερμηνεία του φιλελεύθερου (FDP) ευρωβουλευτή και Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, o οποίος δηλώνει: «Ο Σόιμπλε επαινεί την Ελλάδα για προεκλογικούς λόγους».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να «συγκαλύψει» το πρόβλημα από τη Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) πριν από τις εθνικές εκλογές.

Όπως πρόσθεσε ο Γερμανός πολιτικός στην Βild, η σημερινή συνάντηση της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με τη Γερμανίδα καγκελάριο είναι «εξαπάτηση των (Γερμανών) ψηφοφόρων», διότι όπως και τη Μέρκελ, δεν βολεύει τη Γαλλίδα τρεις μήνες πριν από τις γαλλικές προεδρικές εκλογές μια νέα ελληνική κρίση. Η συνάντηση μεταξύ Μέρκελ και Λαγκάρντ αποσκοπεί στο να τους «ξεγελάσει» ότι στην Ελλάδα πάνε όλα σύμφωνα με τον σχεδιασμό «ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αυτό δεν ισχύει».

Keywords
Τυχαία Θέματα