Bild: Ο πιλότος έπασχε από κατάθλιψη – Είχε τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση

09:59 27/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Στην αποκάλυψη ότι ο συγκυβερνήτης της πτήσης της Germanwings, Andreas Lubitz υπέφερε πριν από έξι χρόνια από κατάθλιψη και έκτοτε είχε τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση, προχώρησε η Bild, επικαλούμενη έγγραφα της γερμανικής αρχής επίβλεψης αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA) που διαβίβασε η αρχή στη μητρική εταιρεία της Germanwing, τη Lufthansa.

Σύμφωνα

με τη γερμανική εφημερίδα, ο Lubitz είχε περάσει ένα βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο το 2009 και είχε ακολουθήσει ψυχιατρική θεραπεία ενώ ακολουθούσε ιδιαίτερη και τακτική θεραπεία για την ψυχική του πάθηση

Εξάλλου, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Κάρστεν Σπορ, ο Lubitz είχε διακόψει την εκπαίδευση του ως πιλότος για κάποιο χρονικό διάστημα το 2008 και στη συνέχεια την επανέλαβε και την ολοκλήρωσε κανονικά , πριν αρχίσει να πετάει το 2013.

Όπως τονίζει η Bild, κατά το χρονικό διάστημα που ο γερμανός συγκυβερνήτης είχε διακόψει την εκπαίδευση του, έπασχε από κατάθλιψη και κρίσεις άγχους.

Πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας αναφέρουν ότι, τη στιγμή που το αεροπλάνο ακολουθούσε καθοδική πορεία, ο κυβερνήτης προσπαθούσε να παραβιάσει τη θωρακισμένη πόρτα με τσεκούρι. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Germanwings, το τσεκούρι «αποτελεί μέρος του εξοπλισμού ασφαλείας ενός A320»

Keywords
Τυχαία Θέματα