Aυτός είναι ο άνθρωπος που αιματοκύλησε το Λονδίνο: Είναι ο 52χρονος Καλίντ Μασούντ

18:20 23/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Τα στοιχεία της ταυτότητας του άνδρα που αιματοκύλησε το Λονδίνο έδωσαν στη δημοσιότητα οι βρετανικές αρχές.
Πρόκειται για τον Βρετανό υπήκοο Καλίντ Μασούντ και είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές ενώ είχε καταδικαστεί για επιθέσεις, παράνομη κατοχή όπλων και αδικήματα διαταραχής της δημόσιας τάξης.

Ωστόσο όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Λονδίνου ο Μασούντ δεν έχει καταδικαστεί ποτέ για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ούτε για κάποιο άλλο έγκλημα που να σχετίζεται με

ακραίες ισλαμιστικές ομάδες.

Ο 52χρονος άντρας γεννήθηκε στο Κέντ της Βρετανίας και τα τελευταία χρόνια κατοικούσε στην περιοχή West Midlands.
Ο Μασούντ καταδικάστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 1983 για φθορά ξένης περιουσίας ενώ η τελευταία φορά που πέρασε από τις δικαστικές αίθουσες ήταν τον Δεκέμβριο του 2003 για παράνομη κατοχή μαχαιριού.

Επίσης σταδιακά ξετυλίγεται και το «κουβάρι» της δράσης του 52χρονου. Όπως ανακοίνωσε η εταιρία ενοικιάσεων αυτοκινήτων Enterprise Holdings, το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση είναι ένα από τα δικά της.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στη τραγική επίθεση στο Λονδίνο χτες το απόγευμα είναι ένα από τα δικά μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, προσθέτοντας ότι νοικιάστηκε από το γραφείο στο Μπίρμινχαμ.

«Ένας υπάλληλος της εταιρίας είδε την πινακίδα κυκλοφορίας και αντελήφθη ότι ήταν ένα από τα δικά μας οχήματα. Προχωρήσαμε και σε άλλους ελέγχους για να το επιβεβαιώσουμε και αμέσως μετά επικοινωνήσαμε με τις αρχές» τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα