Aνατροπές σε τέλη κυκλοφορίας και φόρους Ι.Χ.

17:11 21/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας αλλά και στο καθεστώς φορολόγησης οχημάτων, προμηνύεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με την οποία συγκροτείται ειδική ομάδα εργασίας στο υπουργείο Οικονομικών «με έργο την διατύπωση προτάσεων για νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με την τροποποίηση και τον εξορθολογισμό των νομοθετικών διατάξεων που αφορούν στη φορολόγηση των οχημάτων και στα τέλη κυκλοφορίας».

Σύμφωνα με το euro2day.gr,

η απόφαση υπεγράφη στις 18 Μαρτίου και ορίζει χρονοδιάγραμμα παράδοσης των προτάσεων στις 29 Απριλίου. «Η Ομάδα Εργασίας δύναται να καλεί στις συνεδριάσεις της εμπειρογνώμονες και σχετικούς φορείς, για την υποβοήθηση του έργου της, αν αυτό απαιτηθεί».

Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, το τελευταίο διάστημα το υπουργείο βρίσκεται σε φάση αναζήτησης ενός μηχανισμού συγκέντρωσης όλων των στοιχείων που αφορούν τα αυτοκίνητα, από τα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα έως τον τεχνολογικό έλεγχο από τα ΚΤΕΟ υπό μορφή ηλεκτρονικού τσίπ ή αυτοκόλλητου, προκειμένου να διευκολύνεται ο έλεγχος.

Από την απόφαση Τσακαλώτου πάντως φαίνεται ότι οι αναζητήσεις του υπουργείου Οικονομικών είναι ευρύτερες, με αλλαγές σε φόρους και τέλη κυκλοφορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι φόροι και τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων θα προσδιορίζονται από την αξία του αυτοκινήτου και όχι τα κυβικά εκατοστά της μηχανής, που ίσχυε μέχρι σήμερα προκαλώντας αρκετές στρεβλώσεις.

Και αυτό καθώς σε πολλές περιπτώσεις η φορολογία φθηνότερων αυτοκινήτων, αλλά με μεγάλο κυβισμό έφθανε να ξεπερνά την αντίστοιχη ακριβών αυτοκινήτων αλλά με μικρότερα κυβικά, τα οποία πχ «συμπιέστηκαν» στους νέας τεχνολογίας κινητήρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα