Aλ. Τσίπρας στην ΚΟ: Πρώτιστος στόχος η έξοδος από την επιτροπεία – Σε κάποια σημεία υποχωρήσαμε (ΒΙΝΤΕΟ)

14:53 5/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Με εισήγηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα άνοιξε τις εργασίες της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που συνεκλήθη σήμερα για να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός τα μέτρα και αντίμετρα. Μίλησε για τους δανειστές τους οποίους ανάγκασαν σε υποχώρηση από παράλογες απαιτήσεις ενώ επιτέθηκε σφοδρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Μιλώντας για την αξιολόγηση ο κ. Τσίπρας

είπε: «Όπως σε κάθε συμφωνία που εμπεριέχει στοιχείο εκβιασμού, σε κάποια σημεία κερδίσαμε και σε κάποια άλλα χάσαμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την εντολή του ελληνικού λαού. Να βγάλουμε στο τέλος του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018 οριστικά την πατρίδα μας από τα μνημόνια και την ταπεινωτική πολλές φορές επιτροπεία. Αυτό είναι το πρώτιστο καθήκον. Προοδευτικό, κοινωνικό αριστερό πατριωτικό«.

Όπως τόνισε, πρώτιστος στόχος είναι η έξοδος από την επιτροπεία: «Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στροφή της κυβερνητικής θητείας, της κρίσιμης στροφής της υλοποίησης της εντολής που λάβαμε από τον ελληνικό λαό, τον Σεπτέμβριο του 2015. Όταν μετά τη σκληρή μάχη της πρώτης περιόδου που συγκλόνισε όλη την Ευρώπη και μετά τον συμβιβασμό της συμφωνίας του καλοκαιριού ως αποτέλεσμα ενός σκληρού εκβιασμού με αντικείμενο την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Τότε, για πρώτη φορά, με απόλυτη γνώση, με απόλυτη διαφάνεια, επέλεξε να μας δώσει μια ακόμη μεγαλύτερη νίκη σε ποσοστά. Επέλεξε να μας εμπιστευτεί όχι μόνο τη διαχείριση μιας δύσκολης συμφωνίας που την ήξερε και την ξέραμε όλοι αλλά και τη μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε με αγώνα και μεγάλη εντιμότητα από τα μνημόνια που οι δυνάμεις του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος την προσέδεσαν από το 2010 αφού πρώτα την λεηλάτησαν και την χρεοκόπησαν» και συμπλήρωσε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τον στόχο μας: Να βγάλουμε το καλοκαίρι του 2018 οριστικά την πατρίδα μας από τα μνημόνια και από την ταπεινωτική πολλές φορές επιτροπεία. Αυτό αποτελεί το πρώτιστο καθήκον μας, αποτελεί πατριωτικό καθήκον».

Βίντεο από το news247.gr

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και κυρίως στη ΝΔ η οποία έλεγε τόσους μήνες στην κυβέρνηση να υπογράψει όποια συμφωνία τής έφερναν οι θεσμοί, παρότι δεν περιλαμβάνονταν αντίμετρα και την κατηγόρησε ότι ζητούσε εκλογές για να κλείσει την αξιολόγηση εκείνη, με τον κ. Γεωργιάδη, όπως θύμισε, να λέει ότι η ΝΔ θα πάρει τόσα κι άλλα τόσα μέτρα.

«Εμείς δεν χάσαμε ούτε την ψυχραιμία μας, ούτε τη στοχοπροσήλωσή μας, πολιτικοποιήσαμε τη διαπραγμάτευση και τη βγάλαμε έξω από τους τοίχους του Χίλτον», σημείωσε.

Στη συνέχεια επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κύριο Μητσοτάκη λέγοντας ότι είναι πλέον απελπισμένος και απεγνωσμένος γι’ αυτό και λέει ψέματα και ξαφνικά πλειοδοτεί ζητώντας να μοιραστεί το 0,5% του ΑΕΠ τώρα, ενώ τον Δεκέμβριο δεν είχε ψηφίσει το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Μέσα στην απελπισία του ο άνθρωπος που καταψήφισε την εφάπαξ 13η σύνταξη ήρθε να μας προτείνει να δώσουμε τώρα άλλο τόσο από αυτό που δώσαμε. Τι έγινε ξαφνικά και έγινε τόσο κουβαρντάς ο κ. Μητσοτάκης;» και συνέχισε: «Ωραίος μάγκας ο κ. Μητσοτάκης, εύκολη η πλειοδοσία. Αλλά όπως είπε ένας πιστός στρατιώτης της παράταξης του: Τζάμπα μάγκας«.

Συμπλήρωσε: «Είμαστε κομμάτια του λαού, δεν είμαστε πορφυρογέννητοι της εξουσίας, νεροκουβαλητές των συμφερόντων, φίλοι του Χριστοφοράκου και των καναλαρχών. Το μόνο που ενδιαφέρει το Μητσοτάκη και τη ΝΔ όπως έχει καταντήσει είναι να πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να κάνει φθηνή αντιπολίτευση, όμως ο λαός δεν κρίνει μόνο αυτούς που κυβερνούν αλλά και την αντιπολίτευση«.

Keywords
Τυχαία Θέματα