ARD: Μπροστά με μία μονάδα ο Σουλτς έναντι της Μέρκελ

10:06 24/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Από δυσαρέσκεια έχει συνοφρυωθεί η Άνγκελα Μέρκελ, γράφει η Die Welt, βλέποντας τους Σοσιαλδημοκράτες με τον Μάρτιν Σουλτς στο τιμόνι να έχουν προβάδισμα, για πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια, μίας μονάδας, έναντι της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) της καγκελαρίου, σε δημοσκόπηση του ΑRD.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση

από το Ινστιτούτο Ερευνών Infratest-Dimap για λογαριασμό του ARD, το SPD θα έβγαινε πρώτο κόμμα, αν γίνονταν την επόμενη Κυριακή εθνικές εκλογές στη Γερμανία, λαμβάνοντας 32% (+4% σε σχέση με τη δημοσκόπηση του ίδιου Ινστιτούτου για το ARD στις 2 Φεβρουαρίου), ενώ η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) δεύτερη με 31% (-3%).

Το ακροδεξιό αντιευρωπαϊκό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) θα ελάμβανε 11% (-1%), θα ήταν δηλαδή το τρίτο κόμμα αν και χάνει μια ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τη δημοσκόπηση που έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου.

Οι Πράσινοι (Die Gruenen) θα ελάμβαναν 8% (αμετάβλητο το ποσοστό του), το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) 7% (-1%) και το επίσης σταθερό φιλελεύθερο κόμμα (FDP) 6% (όριο εισόδου στην Bubdestag 5%).

Keywords
Τυχαία Θέματα