18 Ρώσοι ανακριτές στην Άγκυρα -Η δολοφονία φέρνει πιο κοντά Ρωσία, Τουρκία

19:51 20/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες μια ημέρα μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα. Οι πρόεδροι των δύο χωρών μιλούν επισήμως για προβοκάτσια, ενώ η κατάσταση στην Τουρκία παραμένει τεταμένη.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, με ιδιαίτερη σπουδή οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας θέλησαν χθες να διαβεβαιώσουν ότι η εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου πρέσβη, όχι μόνο δεν θα πλήξει τις σχέσεις των δυο χωρών, αντίθετα θα της ενισχύσει.

Ήδη 18 Ρώσοι ανακριτές έφθασαν στην

Άγκυρα για να μετάσχουν στις έρευνες. Μετέβησαν απευθείας στο νεκροτομείο για την από κοινού με τους Τούρκους ιατροδικαστές διενέργεια νεκροψίας στο θύμα. Από το πρωί έγιναν 6 προσαγωγές υπόπτων. Ήδη από χθες είχαν προαχθεί οι γονείς και η αδελφή του δράστη.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναφέρουν ότι ο 22χρονος Μεβλούτ Μερτ Αλτιμπάς υπηρετούσε στην Άγκυρα ως αστυνομικός ειδικών δυνάμεων για την καταστολή ταραχών, αλλά χθες δεν ήταν σε υπηρεσία. Κατόρθωσε να μπει οπλισμένος στο χώρο της έκθεσης φωτογραφίας, όπου σκότωσε εν ψυχρώ τον πρέσβη επιδεικνύοντας την αστυνομική του ταυτότητα και αποφεύγοντας, έτσι, τον σωματικό έλεγχο από μέλη εταιρείας σεκιούριτι που είχε αναλάβει τη φύλαξη.

Στη Μόσχα, άρχισε σήμερα τριμερής συνάντηση Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν για το συριακό, μια σημαντικότατη συνάντηση που -όπως πιστεύουν ορισμένοι- σκοτεινές δυνάμεις πίσω από τον δολοφόνο του ρώσου πρέσβη, ήθελαν να εμποδίσουν.
Τα ίδια σενάρια που αποτυπώνονται σήμερα στον φιλοκυβερνητικό τύπο, βλέπουν το κίνημα Γκιουλέν πίσω από τη δολοφονία και πίσω από τον Γκιουλέν τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα