120 εκατ. ευρώ μας στοίχισαν συνολικά οι εκλογές!

15:03 9/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ θα είναι ο συνολικός λογαριασμός των εκλογικών αναμετρήσεων από τον περασμένο Ιανουάριο –συμπεριλαμβανομένου και του κόστους των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου που θα ξεπεράσει τα 37 εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειωθεί ότι από τις εκλογές του 2009 έως σήμερα έχουν δαπανηθεί περίπου 342 εκατομμύρια ευρώ για να κινηθεί η κρατική μηχανή ώστε το εκλογικό σώμα να φτάσει χωρίς προσκόμματα στις κάλπες.

Συγκεκριμένα, στις εκλογές

του 2009 δαπανήθηκαν περί τα 148 εκατομμύρια ευρώ ποσό υπερδιπλάσιο των 37 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί για την εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου.

To 2009 το εκλογικό επίδομα καταβάλλονταν σε όλους τους υπαλλήλους που σχετίζονταν με την εκλογική διαδικασία ακόμα και αν τελικά δεν συμμετείχαν! Αντιθέτως, τώρα υπάρχει αυστηρότερος έλεγχος για την κατανομή των σχετικών κονδυλίων, αλλά και μείωση τους που αναμένεται να φτάσει έως και το 38%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών οι εκλογικές δαπάνες της εκλογικής αναμέτρησης του Μαίου του 2012 προσέγγισαν τα 42,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τον Ιούνιο του 2012 άγγιξαν τα 30,3 εκατομμύρια ευρώ.

Τον περασμένο Ιανουάριο η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες επιβάρυνε τον κρατικό προυπολογισμό με 59 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η διενέργεια του δημοψηφίσματος τον περασμένο Ιούλιο με το οποίο άνοιξε ο δρόμος για το τρίτο μνημόνιο κόστισε περί τα 26 εκατομμύρια ευρώ.

Στα ποσά των εθνικών εκλογών αλλά και του δημοψηφίσματος πρέπει να προστεθούν επιπλέον 90 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για την διενέργεια των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών τον Μάιο του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα