Συρεγγέλα στον Realfm 97,8: Το δημογραφικό είναι πρόβλημα εθνικής σημασίας

13:34 18/1/2023 - Πηγή: Enikos

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρία Συρεγγέλα, μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 για το δημογραφικό πρόβλημα.

«Εάν δούμε το πόρισμα για το δημογραφικό, η εργασία είναι το πιο σημαντικό για να μπορέσει ένα νέο ζευγάρι και οι νέες γυναίκες να προχωρήσουν στη δημιουργία οικογένειας.

Άρα το να δημιουργούνται θέσεις εργασίας και να υπάρχει ανάπτυξη, πολύ περισσότερο σε απομακρυσμένες περιοχές και ακριτικές περιοχές όπως είναι ο Έβρος, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, είναι πολύ σημαντικό. Είναι σημαντικές οι πρωτοβουλίες από τον ιδιωτικό τομέα, όπως αυτή της Eurobank» είπε αρχικά.

«Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις, το δημογραφικό είναι πρόβλημα εθνικής σημασίας» σχολίασε.

«Οι δράσεις που έχουμε κάνει ως κυβέρνηση, δυστυχώς βλέπουμε ότι δεν ψηφίζονται από τα άλλα κόμματα. Άρα μπαίνουμε στη λογική και σκεφτόμαστε λίγο μικροκομματικά και δεν πρέπει γιατί δεν έχει χρώματα το δημογραφικό πρόβλημα. Δεν αφορά μόνο τη ΝΔ ή μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορά όλους τους Έλληνες και την βιωσιμότητα του ελληνικού έθνους» επεσήμανε.

«Έχουν γίνει βήματα και φαίνεται στα στατιστικά. Σημαντικά είναι τα επιδόματα για νέα ζευγάρια, αλλά το σημαντικό είναι να έχουν εργασία, υπηρεσίες από το κράτος. Να υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, να υπάρχουν χώροι φύλαξης στις επιχειρήσεις για τα παιδιά των εργαζομένων και τώρα θα βγει ένα πρόγραμμα σχετικό. Και φυσικά η διευκόλυνση του ωραρίου που έχει γίνει και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα» περιέγραψε.

Ακούστε το ηχητικό:

https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2023/01/18-01-2023_Maria_Syreggela_-_Xatzhnikolaoy_id72373.mp3
Keywords
Τυχαία Θέματα