Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

11:15 14/3/2023 - Πηγή: Enikos

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Έβγαλαν μαχαίρι σε 16χρονο για 5 ευρώ στο κέντρο της Αθήνας

Αντιμέτωπος με έξι άτομα που τον απείλησαν με μαχαίρι, βρέθηκε ένας 16χρονος το βράδυ του Σαββάτου (11/3) στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δράστες τον ακινητοποίησαν στην περιοχή του Συντάγματος και του έκλεψαν ένα κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του και 5 ευρώ.

Λίγη ώρα αργότερα και αφού ο ανήλικος ενημέρωσε την Άμεση Δράση για

την ληστεία, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν έναν άνδρα 21 ετών, Αλβανικής υπηκοότητας ο οποίος συμμετείχε στην επίθεση σε βάρος του 16χρονου.

Θεσσαλονίκη: Έβγαλε τσεκούρι στη μέση του δρόμου κατά την διάρκεια καβγά

Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου (11/3) στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ένας άντρας βγήκε από το αυτοκίνητό του και κινήθηκε εναντίον ενός άλλου άντρα με τσεκούρι.

Η αφορμή για τον διαπληκτισμό παραμένει άγνωστη.

Το συμβάν σημειώθηκε στην οδό Θεαγένους Χαρίση. Διερχόμενος οδηγός κατέγραψε όσα συνέβησαν με το κινητό του τηλέφωνο.

Ιωάννινα: Συνελήφθη πατέρας για τον ξυλοδαρμό της εγκυμονούσας κόρης του

Συνελήφθη σήμερα στα Ιωάννινα ένας 50χρονος αλλοδαπός αλβανικής υπηκότητας μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η 23χρονη εγκυμονούσα κόρη του.

Το περιστατικό σημειώθηκε στα Ιωάννινα το απόγευμα της Κυριακής έξω από το σπίτι που διαμένουν λίγο μετά τις 18.30. Ο πατέρας της κοπέλας μετά από μία λεκτική αντιπαράθεση που είχε μαζί της να την έσπρωξε και να τη γρονθοκόπησε στο κεφάλι, όπως η ίδια κατήγγειλε στην Αστυνομία όπως γράφει το epirus-tv-news.gr.

Η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί αν τέθηκε σε κίνδυνο η εγκυμοσύνη της και ευτυχώς τόσο η ίδια όσο και το έμβρυο είναι καλά και κανείς τους δεν διατρέχει κίνδυνο ενώ παραγγέλθηκε και ιατροδικαστική εξέταση .

Μετά το συμβάν ο πατέρας αναζητούνταν από τις Αρχές ,με την Αστυνομία να εντοπίζει και να συλλαμβάνει σήμερα τον 50χρονο άνδρα .

Η μήνυση που υποβλήθηκε σε βάρος του αφορά ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση και σωματική βλάβη.

Τέμπη: «Έχουμε να κάνουμε με τομάρια» – Ξεσπά ο πατέρας των διδύμων από την Καλαμπάκα

Οργή, αγανάκτηση, θλίψη και απογοήτευση, νιώθουν οι άνθρωποι που παλεύουν να σταθούν όρθιοι, όταν ακούν τις συνομιλίες του προσωπικού, από το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος στα Τέμπη. Ανάμεσά τους και ο τραγικός πατέρας που θρηνεί για τις δίδυμες κόρες του και την ξαδέλφη τους.

«Έχω θυμό… Τι να ακούσω; Για σουβλάκια; Για τράκες; Ήταν ανεύθυνοι, έχουμε να κάνουμε με τομάρια! Δεν ξέρουμε στην Ελλάδα τι γίνεται; Στην πιάτσα είμαστε…», ξεσπά ο πατέρας των διδύμων από το Καστράκι Καλαμπάκας, μιλώντας στο STAR.

«Στην Ελλάδα ζούμε, δυστυχώς – Χάσαμε τρία παιδιά σε μια οικογένεια»

Ο κ. Δημήτρης Πλακιάς, είναι ένα από τα πιο τραγικά πρόσωπα της μοιραίας βραδιάς, αφού μέσα σε μια στιγμή έχασε τα πανέμορφα δίδυμα κορίτσια του και την ανιψιά του. Ως τώρα, βυθισμένος στον απύθμενο πόνο του, σιωπούσε.

Όμως τώρα οργισμένος από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ξεσπά. «Αυτή τη στιγμή νιώθω οργή. Ξέρεις που είμαι εγώ τώρα;» ανέφερε. «Πάω στη Θεσσαλονίκη, στο διαμέρισμα να πάρω τα πράγματα από τα παιδάκια. Σε μισή ώρα θα πάω να φορτώσω πράγματα. ‘Ετυχε σε μας, ήταν θέμα χρόνου. Τραβήξαμε εμείς τον λαχνό, στην Ελλάδα ζούμε, δυστυχώς. Τρία παιδιά σε μια οικογένεια! Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει…τώρα θα συνειδητοποιήσουμε, σε μισή ώρα, που θα πάρουμε τα άψυχα, τα υλικά. Εγώ δεν ησυχάζω ούτε με φυλακές ούτε με τέτοια…».

Οργή και αγανάκτηση από τους συγγενείς των θυμάτων

Σχολιάζοντας τους διαλόγους της ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο αδερφός θύματος λέει: «Έχω ακούσει πάρα πολλά και έχω αηδιάσει. Και ξέρω ότι δεν υπάρχει σωτηρία. H αλήθεια είναι ότι ξέρω ότι υπάρχει μια κακή οργάνωση στο όλο σύστημα οπότε δε μου έκανε καμία εντύπωση. Μου φαίνεται τραγικό που οι ίδιοι που δουλεύουν στον ΟΣΕ, βγαίνουν έξω για να απεργήσουν για τα κακώς κείμενα που λίγο – πολύ, οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει. Από τους πάνω, από τα υψηλά στελέχη που υπάρχει απίστευτη διαφθορά, μέχρι το χαμηλότερο στέλεχος – μηχανοδηγό, που κάνει αυτά τα “φακιρικά” που ακούγονται».

Οι περισσότεροι λένε πως δεν έμειναν άφωνοι ακούγοντας τις ασύλληπτες συνομιλίες ανάμεσα σε σταθμάρχες, κλειδούχους και χειριστές που κρατούσαν στα χέρια τους τόσες ανθρώπινες ζωές.

«Δεν πέφτω από τα σύννεφα, ξέρω πώς δουλεύει το σύστημα στην Ελλάδα. Θυμώνω με όλη την κατάσταση, όχι μόνο με αυτούς, με όλους. Αλλά τι να θυμώσω; Το έχω αποδεχτεί, στην Ελλάδα εντάξει, το αποδέχεσαι, αν δεν το αποδεχτείς, θα σκάσεις, δεν υπάρχει περίπτωση. Δηλαδή πριν από ένα χρόνο δεν έλεγαν τα ίδια αυτοί; Λέγανε κάτι άλλο; Δεν έτρωγαν σουβλάκια πριν ένα χρόνο, πριν δύο πριν τέσσερα, πριν πέντε πριν 15, δεν τρώγανε σουβλάκια;» λέει συγγενής επιζώντων του μοιραίου δυστυχήματος.

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ μεταξύ Μαγνησίας και Εύβοιας

Σεισμός μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε πριν από λίγο μεταξύ Μαγνησίας και Εύβοιας.

Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά του Αρτεμισίου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 13,8 χιλιόμετρα.

Τροχαίο με εκτροπή νταλίκας στο τούνελ Κατερίνης

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο τούνελ Κατερίνης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μία νταλίκα εξετράπη της πορείας της εντός του τούνελ της Κατερίνης.

Αποτέλεσμα του τροχαίο ήταν να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο και να δημιουργηθεί ουρά χιλιομέτρων. Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Θεσσαλονίκης αποκαταστάθηκε έπειτα από αρκετή ώρα.

Ηράκλειο: Απελπισμένη ηλικιωμένη έβαλε φωτιά στο σπίτι που διέμενε με τον κατάκοιτο σύζυγό της

Μία απελπισμένη ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία δεν άντεχε άλλο τα βάσανα της ζωής, θέλησε να βάλει φωτιά και να καεί ζωντανή μαζί με τον κατάκοιτο σύζυγο της στο Ηράκλειο Κρήτης

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσαν στο σημείο το πρωί της Κυριακής (12/3), κατάφεραν και βγάλει ζωντανούς τους δύο ηλικιωμένους. Από τις φλόγες προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές, ενώ οι δύο ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, καθώς αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, aν και αρχικά όλοι πίστευαν ότι η φωτιά οφειλόταν σε κάποιο βραχυκύκλωμα, οι άνδρες τους ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρηστική ενέργεια και μάλιστα με οινόπνευμα.

Η εξέλιξη της υπόθεσης έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Και οι δύο νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ενώ η ηλικιωμένη θα έρθει τώρα ενώπιον της δικαιοσύνης.

Hellenic Train: Με λεωφορεία η μετακίνηση επιβατών σε ορισμένες διαδρομές από την Τετάρτη

Την δρομολόγηση λεωφορείων, από την Τετάρτη 15 Μαρτίου, για την μετακίνηση επιβατών σε ορισμένες διαδρομές, έως ότου αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία, ανακοίνωσε η Hellenic Train.

Λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν με νεότερη ανακοίνωση αύριο, αναφέρει η εταιρεία.

Φωτογραφίες από τον βασανισμό κρατουμένου από αστυνομικούς – «Σώσε με γιατί με σκοτώνουν»

Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες από τα χτυπήματα που, όπως καταγγέλλει 33χρονος κρατούμενος, υπήκοος Αλβανίας, δέχθηκε από αστυνομικούς. «Το μόνο που είπε “μάνα σώσε με γιατί με σκοτώνουν”» λέει η αδελφή του 33χρονου.

Ένας αξιωματικός, δύο αστυφύλακες και ένας ειδικός φρουρός συνελήφθησαν από τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ και κατηγορούνται για τα βασανιστήρια και τον άγριο ξυλοδαρμό του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 33χρονος, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών μαζί με άλλους 10 κρατούμενους, μεταφέρθηκε την Παρασκευή από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Μέσα στο όχημα έζησε τον εφιάλτη. Οι αστυνομικοί που ήταν υπεύθυνοι για τη μεταφορά κατηγορούνται ότι του είχαν φορέσει κράνος, τον χτυπούσαν και δεν του έδιναν νερό παρά τις εκκλήσεις του. Όταν έφτασε στις φυλακές Κορυδαλλού, συνεχίστηκαν τα βίαια χτυπήματα. Σωφρονιστικός υπάλληλος έσπευσε να τον προστατεύσει.

Ξεσπά η αδελφή του 33χρονου

Η αδερφή του 33χρονου, μιλώντας στο MEGA, ξεσπά και υποστηρίζει ότι αστυνομικοί χτύπησαν τον αδερφό της και όταν τον μετέφεραν στην Καβάλα για εκδίκαση της υπόθεσης μπροστά στους γονείς τους. «Του είχαν βάλει κράνος στο κεφάλι, στο αυτοκίνητο του το έβγαλαν και τον ξυλοκοπούσαν και εκεί πριν τον παραδώσουν, τον έδειραν ξανά. Τον χτυπήσανε».

«Ήταν χτυπημένος ήδη από την ασφάλεια Καβάλας. Χτυπήθηκε μπροστά στους γονείς του που είχαν πάει για επισκεπτήριο και είπαν στον πατέρα του θα πάρετε το παιδί σας στην κάσα», είπε η δικηγόρος του.

Τον ξυλοδαρμό του 33χρονου φέρεται να επιβεβαιώνουν και άλλοι κρατούμενοι. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 33χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή ενώ οι τέσσερις αστυνομικοί οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα.

Τέμπη: «Ήταν στο γραφείο, δίπλα στο κυλικείο» – Ραγίζει καρδιές η αδελφή της 55χρονης που εργαζόταν στο μοιραίο τρένο

Συγκλονίζει με την μαρτυρία της η αδελφή της 55χρονης που δούλευε ως ελεγκτής  στην μοιραία αμαξοστοιχία και σκοτώθηκε μαζί με τον σύντροφο της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Επίσης περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στους σιδηροδρόμους. Η αδερφή της 55χρονης κάνει λόγο για δυσμενείς συνθήκες εργασίας με συχνά ατυχήματα που συνέβαιναν στα τρένα, ελλείψεις προσωπικού αλλά και τον αγώνα που έκανε μέχρι να ταυτοποιηθεί η αδερφή της.

«Η αδελφή μου ήταν μαζί με τον σύντροφό της, κάνανε τη βάρδια αυτή, γιατί κι εκείνος ‘έφυγε’ από τη ζωή. Ήταν το δρομολόγιό τους ΑθήναΘεσσαλονίκη, μετά κατεβαίνουν συνήθως από τα τρένα μέχρι την επόμενη μέρα που θα ξανακατέβουν Αθήνα, μένουν στο ξενοδοχείο.

Λόγω του ότι δεν υπήρχαν άτομα να καλύψουν το κοντινό δρομολόγιο μέχρι Λάρισα για κάποια ενδιάμεσα που πρέπει να κάνουν λόγω του ότι δεν υπήρχε προσωπικό, ανάλογα να κάνουν το κοντινό και θα επιστρέφανε το βράδυ στο ξενοδοχείο πάλι.

«Ήταν στο γραφείο, δίπλα στο κυλικείο»

Όπως λέει η ίδια, η αδερφή της την ώρα της σύγκρουσης, πιθανώς καθόταν στο γραφείο που έχουν οι εργαζόμενοι στο τρένο, που βρίσκεται κοντά στο κυλικείο.

«Πιστεύω κατά 99% θα ήταν στο γραφείο που έχουν εκεί κοντά στο κυλικείο. Συνήθως εκεί καθόταν. Έβγαζε το μεροκάματό της. Το πρωί μιλούσαμε στο τηλέφωνο και μου έλεγε: ‘Αδελφούλα μου φεύγω για Θεσσαλονίκη’ και δεν την ξαναείδα ποτέ».

Η αδερφή της 55χρονης μιλά για τον αγώνα που έκανε για την ταυτοποίηση της γυναίκας. «Και στα νοσοκομεία ψάξαμε και παντού και να δούμε αν υπάρχει τρόπος ταυτοποίησης».
«Ένας άνθρωπος εργατικός, πρόσφερε πάρα πολλά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ήταν η ζωή της. Ήταν 20 χρόνια, δεν ήταν χθεσινή. Περάσανε πολλές καταστάσεις άσχημες στη δουλειά τους επάνω, στις βάρδιες τους. Είχαν κάνει πάρα πολλές καταγγελίες, άπειρες φορές, αλλά πουθενά δεν πήγαν. Κάποια θανατηφόρα τροχαία που είχαν γίνει με πεζούς που περνούσαν διαβάσεις, μια ηλικιωμένη, είχαν πατήσει κάποιον αλλοδαπό. Ήταν πάνω στα τρένα με κίνδυνο τη ζωή τους καθημερινά».

Τέμπη: Το ενδεχόμενο ο σταθμάρχης να μην ήταν στη θέση του ερευνούν οι Αρχές

Συνεχίζονται οι έρευνες για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, με τις Αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 59χρονος σταθμάρχης να μην βρισκόταν στην θέση του την ώρα που αναχώρησε η αμαξοστοιχία του Intercity 62.

Σύμφωνα με το MEGA, το τρένο φεύγει στις 23:06 και εάν είναι στη θέση ο σταθμάρχης θα μπορούσε να δει για τα επόμενα πέντε λεπτά στον πίνακα, τις λυχνίες να αναβοσβήνουν με κόκκινο χρώμα και να ειδοποιήσει τους μηχανοδηγούς προκειμένου να σταματήσει.

Επίσης, δεν έγινε η μεταφορά του έγγραφου-υπομνήματος 1001 χέρι με χέρι αλλά έδωσε λάθος το τηλεγράφημα. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο σταθμάρχης θα μπορούσε να επικοινωνήσει με τους μηχανοδηγούς, ακόμα και εάν δεν βρίσκεται στα σταθμαρχείο, μέσω μίας φορητής συσκευής που έχουν οι σιδηροδρομικοί.

Όλα αυτά είναι υπό έρευνα και θα διαπιστωθούν όταν θα γίνει η άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Κακοποίηση ζώου στην Λέσβο: Συνελήφθη άνδρας γιατί είχε δεμένα τα πόδια του γαϊδάρου του

Για την παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας ζώων συνελήφθη στην περιοχή του Πλωμαρίου στην Λέσβο ημεδαπός, ο οποίος είχε δέσει με λουρί τα πόδια του γαϊδάρου του.

Ο συλληφθείς διατηρούσε στην παραπάνω περιοχή, γαϊδούρι μη τηρώντας κανόνες ευζωίας, καθώς είχε δεμένα τα δύο πόδια του ζώου μεταξύ τους με λουρί, είχε δηλαδή επιβάλει το λεγόμενο «παστούρωμα» το οποίο και απαγορεύεται αυστηρά.

Το παστούρωμα είναι το δέσιμο των ποδιών των ζώων (κυρίως παραγωγικών και ιπποειδών) μεταξύ τους, συνήθως ένα μπροστινό και ένα πίσω της ίδιας πλευράς ή τα πόδια ανά δύο δεμένα (διπλή παστούρα). Ακόμα πιο βάρβαρη πρακτική είναι το δέσιμο των ποδιών του ζώου με το κεφάλι, κάτι που συνηθίζουν σε βοοειδή.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη του γαϊδάρου βεβαιώθηκε και προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Ακατάλληλα τα 15 από τα 18 τούνελ των σιδηροδρόμων – Τα ευρήματα της Πυροσβεστικής

Aκατάλληλα είναι τα 15 στα 18 τούνελ των σιδηροδρόμων όπως «δείχνει» αυτοψία της Πυροσβεστικής και βγαίνει στο φως της δημοσιότητας με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, η Πυροσβεστική μαζί με υπαλλήλους του ΟΣΕ εδώ και ένα χρόνο έχει ξεκινήσει αυτοψίες στις σήραγγες του σιδηροδρομικού δικτύου που έχουν μήκος άνω των 1000 μέτρων. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος στις 15 από τις 18 σήραγγες.

Αναλυτικά οι μεγάλες σήραγγες Αθήνα-Θεσσαλονίκη είναι:

Σήραγγα Καλλιδρόμου (Τιθορέα-Λιανοκλάδι)Σήραγγα Όθρυος (Λιανοκλάδι – Δομοκός)Σήραγγα ΤεμπώνΣήραγγα ΠλαταμώναΣήραγγα ΑλίαρτουΣήραγγες Στίρφακα (3)Σήραγγα ΜακρυράχηςΣήραγγες Εκκάρας (4)

Τα ευρήματα και στις 15 είναι κοινά:

Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα πυρασφάλειαςΔεν υπάρχει πρόβλεψη για την πρόσβαση πυροσβεστικό υλικού καιΠρόσβαση σωστικών συνεργείωνΕίναι δύσκολη ή αδύνατη η επικοινωνία εντός του τούνελ (ασύρματοι – κινητά)Ακατάλληλος φωτισμός έκτακτης ανάγκηςΈξοδοι διαφυγής (έλλειψη ή ακαταλληλότητα)Προβληματική συντήρηση εξαερισμού

Σημειώνεται ότι το 2015 είχε πιάσει φωτιά μια εμπορική αμαξοστοιχία μέσα στο τούνελ των Τεμπών. Οι εκπρόσωποι της πυροσβεστικής που είχαν συμμετάσχει στην κατάσβεση είχαν καταγγείλει εκ των υστέρων πως όταν πήγαν μέσα στο τούνελ, αφενός δεν λειτουργούσε το υδροδοτικό σύστημα, δηλαδή δεν είχαν νερό για να κάνουν την κατάσβεση και αφετέρου δεν λειτουργούσε και ο εξαερισμός. Μάλιστα, έκαναν και αναφορά λέγοντας πως έχει επισημανθεί αυτό από το 2010, κατά την διάρκεια μιας άσκησης της ΕΜΑΚ. Δηλαδή από το 2010 μέχρι σήμερα το πρόβλημα παραμένει και είναι πολύ σοβαρό.

Παράλληλα από το ρεπορτάζ προκύπτει πως δεν υπάρχει νομοθεσία που να καθορίζει τα μέτρα ασφάλειας.

Για κάθε μία από τις αυτοψίες η Πυροσβεστική έχει υποβάλλει κάποια επικαιροποιημένα σχέδια, ενώ έχει κάνει και ένα σχετικό έγγραφο προς την ηγεσία της κυβέρνησης και το αρμόδιο υπουργείο.

Τέμπη: Τα έγγραφα που αποκαλύπτουν το χάος της μοιραίας νύχτας

Νέα ντοκουμέντα που αναδεικνύουν το χάος που επικρατούσε την μοιραία βραδιά της 28ης Φεβρουαρίου με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών που οδήγησε στο θάνατο 57 ανθρώπους ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Στα εν λόγω έγγραφα, όπως φαίνεται παρόλο που οι σταθμάρχες γνώριζαν ότι τα τρένα είναι «τυφλά» και ότι έχουν την ευθύνη για την ασφάλεια εκατοντάδων επιβατών υπέγραψαν και εγκατέλειψαν την βάρδια τους τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα, αφήνοντας τον άπειρο συνάδελφό τους μόνο του να διαχειριστεί περισσότερα από 6 δρομολόγια.

Η μοιραία – όπως αποδείχθηκε – ανικανότητα του σταθμάρχη αποτυπώνεται και γραπτώς, καθώς σε καθεστώς σύγχυσης δεν κατάφερε να δώσει τις σωστές οδηγίες. Την ίδια ώρα, σε απολογία καλούνται από τον εφέτη ειδικό ανακριτή ο επιθεωρητής και οι δυο σταθμάρχες που είχαν βάρδια την μοιραία βραδιά ενώ με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ανοίγουν οι φάκελοι όλων των σιδηροδρομικών ατυχημάτων των τελευταίων 15 ετών.

Το βιβλίο κυκλοφορίας αναγράφει τα εξής:

45 Λάρισα προς 62

-Από γραμμή καθόδου μέσω διαγώνιου (101) στη γραμμή ανόδου 2η γραμμή.

47 Λάρισα προς 62

-Περάστε φωτόσημο εξόδου έως είσοδο Νέων Πόρων.

49 Λάρισα προς Νέους Πόρους

Αμαξοστοιχία 62 αναχώρηση 23:04.

50 Νέοι Πόροι προς Λάρισα

Αμαξοστοιχία 63503 αναχώρηση 23:05.

36 Νέοι Πόροι προς Λάρισα

Αναχώρηση 63 21:48.

37 Λάρισα προς Νέους Πόρους

Αμαξοστοιχία 93506 αναχώρηση 21:50.

Οι βάρδιες είναι 9ωρες και ο σταθμάρχης φαίνεται να έχει πιάσει βάρδια πριν από τις 10 ενώ αποδεικνύεται πως οι δύο σταθμάρχες έφυγαν νωρίτερα.

Keywords
ειδήσεις, το φως, έως ότου, εν λόγω, αθηνα, δραση, συλληψεις, θεσσαλονικη, ιωαννινα, εκαβ, θλίψη, ελλαδα, star, φως, ΟΣΕ, σεισμος, λύση, ηρακλειο, κρητη, οφείλεται, hellenic, λεωφορεια, εταιρεία, mega, καβαλα, λαρισα, τραινοσε, intercity, ημεδαπός, εμακ, άπειρο, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, σταση εργασιας, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σεισμος κρητη, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, υπουργειο δικαιοσυνης, η ημέρα της γης, φωτια, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, η ζωη, ξανα, κοινωνια, μιλα, ημεδαπός, βγαινουν, θλίψη, αστυνομια, αυτοκινητο, γυναικα, δουλεια, εγκυμοσυνη, εκαβ, εμπορικη, ηγεσια, θεμα, πυροσβεστικη, σωτηρια, τηλεφωνο, τραινοσε, φωτογραφιες, φως, ωρα, mega, news, star, αγριο, ανιψια, ανθρωπος, άπειρο, απυθμενο, ατυχηματα, ατυχημα, αφορμη, βγαινει, βιβλιο, βοοειδη, βορεια, βραδια, βραδυ, βρισκεται, γινει, γονεις, διδυμα, δυστυχως, δωσει, δρομολογια, διδυμες, εγινε, εγγραφα, εγγραφο, ευρω, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εμακ, εμβρυο, εμειναν, ενεργεια, ενημερωση, εν λόγω, εξελιξη, εξι, επικοινωνια, ερευνα, ερευνες, εταιρεία, ετων, ευθυνη, έως ότου, ζωη, ζωης, ζωων, ιδια, υπηρχαν, ηρακλειο κρητης, κινητο, λαθος, λύση, λογο, ματια, μηκος, μηνυση, νερο, νοσοκομεια, ξενοδοχειο, οδηγος, οινοπνευμα, οφείλεται, οχηματων, οχημα, παιδι, παιδια, παιδακια, προβληματα, πρωι, συζυγο, συντηρηση, σουβλακια, σπιτι, σχεδια, σωσε με, τεμπη, το φως, τρενο, τρενα, τρια, τροχαια, υπηκοος, φακελοι, χερι, χαος, χρωμα, ασφαλεια, δημητρης, φυλακες, hellenic, υπουργειο, κειμενα, κορες, καρδιες, intercity, μπροστα, νοσοκομειο, οργη, ουρα, πληροφοριες, ποδια, ριχτερ, υλικα, χερια
Τυχαία Θέματα