Λιβύη: Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την ακύρωση της συνάντησης Δένδια – Μένφι

11:23 17/11/2022 - Πηγή: Enikos

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Τρίπολη, όπου είχε προγραμματιστεί να συναντήσει τον Πρόεδρο Μένφι, ματαιώθηκε καθώς το λιβυκό Υπουργείο Εξωτερικών αθέτησε τη συμφωνία που υπήρχε όσον αφορά τη μη συνάντηση με τη Λίβυα ΥΠΕΞ, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ.

Το σκέλος της επίσκεψης στην Ανατολική Λιβύη συνεχίζει κανονικά.

Το χρονικό της ακύρωσης – Δεν κατέβηκε από το αεροσκάφος ο Νίκος Δένδιας

Αρχικά η Τρίπολη δεν ήταν στο πρόγραμμα του ταξιδιού

του κ. Δένδια στη Λιβύη. Όμως, πληροφορίες του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν πως, την παραμονή της επίσκεψης, ο Μένφι είχε ζητήσει να μεταβεί ο υπουργός και στην Τρίπολη για συνάντηση μαζί του. Η συνάντηση προγραμματίστηκε με την προϋπόθεση να δει μόνο αυτόν και να μην παραβρίσκεται κανείς άλλος και συγκεκριμένα η ΥΠΕΞ που έβαλε την υπογραφή της στο τουρκολιβυκό σύμφωνο.

Όμως, όταν προσγειώθηκε το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, περίμενε η υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της Τρίπολης Νάιλα Μανγκούς, με τον υπουργό να αποφασίζει να αναχωρήσει χωρίς να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών έκαναν λόγο για «φάουλ πλέι», ενώ σημείωναν πως οι λιβυκές Αρχές θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να εκβιάσουν την κατάσταση, με την αιφνιδιαστική αυτή κίνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λιβύη, ΥΠΕΞ, Δένδια – Μένφι,livyi, ypex, dendia – menfi