«Αν γίνει ατύχημα δεν θα γνωρίζουμε ποιος έφταιξε» – Η καταγγελία των οδηγών-συνιδιοκτητών ΚΤΕΛ σε πόλη της περιφέρειας

21:10 8/3/2023 - Πηγή: Enikos

Σε καταγγελίες  για εκδικητικότητα, παραβιάσεις νόμων και ωραρίου σε βάρος οδηγών-μετόχων υπεραστικών λεωφορείων, έχει προχωρήσει ομάδα οδηγών  κατά της διοίκησης των ΚΤΕΛ σε πόλη της περιφέρειας.

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη

Μιλώντας στο enikos.gr, συνιδιοκτήτης ( κάτοχος του 50% της κυριότητας λεωφορείου) και οδηγός λεωφορείου , μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «εσωτερικό κανονισμό» της διοίκησης του ΚΤΕΛ

σε πόλη της περιφέρειας , ο οποίος ορίζει τους μετόχους αλλά και τους οδηγούς των ΚΤΕΛ ως αυτοαπασχολούμενος.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε στο enikos.gr: «Μετά τον όγδοο μήνα του 2020 η διοίκηση των ΚΤΕΛ με έναν εσωτερικό κανονισμό μας “βάφτισε” αυτοαπασχολούμενους, ενώ μέχρι τότε θεωρούμασταν μισθωτοί, όπως όριζε ο κανονισμός»

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα», συνεχίζει « να μην είναι αναρτημένα τα στοιχεία μας στο ΕΡΓΑΝΗ».

«Την ίδια στιγμή δεν καταγράφονται πουθενά ούτε τα ωράρια εργασίας, ούτε τα στοιχεία του εκάστοτε οδηγού με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουμε ποιος οδηγεί το λεωφορείο ή πότε γίνεται κάποια αλλαγή στους οδηγούς».

«Αν γίνει κάποιο ατύχημα δεν θα μάθουμε ποτέ ποιος έφταιξε. Τίποτα δεν είναι καταγεγραμμένο!», είπε χαρακτηριστικά ο οδηγός-συνιδιοκτήτης υπεραστικού λεωφορείου.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «έχουμε απευθυνθεί στα Υπουργεία εργασίας και μεταφορών, στον Συνήγορο του Πολίτη αλλά και τον ΕΦΚΑ».

Για το ζήτημα μίλησε και συνάδελφος του, ο οποίος επιβεβαίωσε στο enikos.gr ότι «όχι μόνο δεν καταγράφονται τα δρομολόγια αλλά δεν γίνονται ούτε έλεγχοι από την τροχαία».

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, -συνιδιοκτητών,ktel ioanninon, -synidioktiton