Γιατί η συνάντηση Ερντογάν – Μπλίνκεν έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο αεροδρόμιο

18:41 20/2/2023 - Πηγή: Enikos

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στο αεροδρόμιο Esenboga. «Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο Ερντογάν στην Άγκυρα σήμερα για να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου σε όσους επλήγησαν από τον σεισμό και να συζητήσω τη συνεχιζόμενη αποφασιστικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να παρέχουν όλη την απαραίτητη βοήθεια στη σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία», είπε ο Μπλίνκεν.

Met with President

Erdogan today in Ankara to extend condolences to all those affected by the earthquakes and to discuss the United States’ ongoing commitment to provide all needed assistance to our NATO Ally Türkiye. pic.twitter.com/GVn89EE8vI

— Secretary Antony Blinken (@SecBlinken) February 20, 2023

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε σήμερα στην Άγκυρα για συνομιλίες με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, αλλά η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών, γεγονός που επιβεβαιώνει και η τουρκική προεδρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει πρωτοκόλλου, ο Μπλίνκεν συναντάται με υπουργούς εξωτερικών και όχι με αρχηγούς κρατών. Στο πλαίσιο αυτό η συνάντηση με τον Ερντογάν έγινε στο αεροδρόμιο και ο Ερντογάν φαίνεται ότι δεν θέλησε να προσδώσει επίσημο χαρακτήρα. Για τον λόγο αυτό ο Τούρκος πρόεδρος διάλεξε να φορέσει ένα σπορ πουκάμισο με κουμπάκια στον γιακά και όχι γραβάτα, όπως ο επικεφαλής του Στέητ Ντηπάρτμεντ.

Επισήμως στην εν λόγω συνάντηση δεν ετέθησαν θέματα εξοπλισμών. Ωστόσο η συνάντηση είχε διάρκεια τέτοια που δεν δικαιολογείται να τέθηκε μόνο το ζήτημα των σεισμών και των συλλυπητηρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα