Ζ. Φερέιρα: Το παιχνίδι ξεκινάει από το 0-0

21:46 7/8/2012 - Πηγή: E-Typos
Στην συνέντευξη Τύπου πριν τον αυριανό αγώνα ρεβάνς του Παναθηναϊκού με την Μάδεργουελ, για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ζεσουάλντο Φερέιρα χαρακτήρισε εξαιρετικό το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (2-0) αλλά ζήτησε από τους παίκτες να μην χαλαρώσουν.
Αναλυτικά ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε: «Θα έλεγα ότι το 2-0 σε μία διαδικασία που μετράνε τα γκολ
και όχι οι βαθμοί, είναι εξαιρετικό αποτέλεσμα. Μπορεί ωστόσο να αποδειχθεί καθοριστικό αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι. Άρα πρέπει να παρουσιαστούμε πιο συγκεντρωμένοι από ότι ήμασταν στην Σκoτία. Όπως κάθε προπονητής που πριν από μία εβδομάδα είδε την ομάδα του να κερδίζει, έτσι και εγώ θέλω να την δω να έχει τουλάχιστον το ίδιο αποτέλεσμα, αν όχι ένα καλύτερο».
Για το αν του έχει συμβεί ποτέ τέτοια ανατροπή: «Όχι δεν θυμάμαι ποτέ να έχει συμβεί κάτι. Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί ούτε αύριο. Εμείς θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με πίστη και εμπιστοσύνη. Το αυριανό παιχνίδι ξεκινάει από το 0-0. Θέλουμε να κερδίσουμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση, που θα είναι κάτι καλό για την ομάδα και τους φιλάθλους μας. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Ξέρουμε ότι οι αντίπαλοι θα παίξουν σκληρά για να πάρουν τη νίκη. Ελπίζω ότι θα νικήσουμε…».
Για την κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες του:«Τέσσερις εβδομάδες δουλειάς δεν είναι αρκετές για να είναι έτοιμη η ομάδα. Είμαστε σε καλή στιγμή, αναφορικά με το διάστημα της προπόνησης. Οι καινούριοι παίκτες σταδιακά προσαρμόζονται. Έχουμε παίκτες με διαφορετικά επίπεδα προετοιμασίας. Άλλοι ας πούμε, όπως ο Λάζαρος (σ.σ. Χριστοδουλόπουλος) έχουν 5 εβδομάδες προετοιμασίας και άλλοι που έχασαν 2-3 εβδομάδες όπως ο Φορναρόλι. Είχαμε δύο τραυματισμούς του Σο και του Πίντο, που τους εμπόδισαν στις προπονήσεις. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν δύο νέοι παίκτες, που τους είδαμε στην Σκοτία, δηλαδή τον Βελάσκες και τον Σισόκο. Οι άλλοι μπαίνουν σιγά σιγά. Υπάρχουν και άλλοι που ήρθαν αργά, κάτι που δεν μας επιτρέπει να έχουμε ιδανική ισορροπία ακόμα. Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Αύριο θα παίξουμε μεγάλη όρεξη για τη νίκη».
Από την άλλη ο προπονητής της Μάδεργουελ, Στιούαρτ ΜακΚολ δήλωσε πως δύσκολα η ομάδα του μπορεί να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ. Συγκεκριμένα ο Σκοτσέζος τεχνικός δήλωσε: «Θα είναι πολύ δύσκολο. Σίγουρα θα θέλαμε να τα πάμε καλύτερα στο εντός έδρας παιχνίδι. Για να τα καταφέρουμε πρέπει να κάνουμε το καλύτερο και ο Παναθηναϊκός το χειρότερο. Από τη στιγμή που παίζουν δύο ομάδες, έχουμε ελπίδες και από τη στιγμή που έχουμε έστω και λίγες ελπίδες θα πρέπει να προσπαθήσουμε. Αν πετύχουμε ένα γκολ, τότε ποιος ξέρει. Όπως λέμε στην Βρετανία, το ποδόσφαιρο είναι ένα παράξενο παιχνίδι».
Ενώ για το αν ξεχώρισε κάποιο παίκτη του Παναθηναϊκού από το πρώτο παιχνίδι είπε: «Ο Χριστοδουλόπουλος. Είδαμε δύο DVD πριν το παιχνίδι και σε αυτά έπαιζε καλά. Αλλά υπάρχει ο Σισοκό, ο Ζέκα… Ο Παναθηναϊκός είναι μία απειλή, ειδικά στην αντεπίθεση. Ξέραμε για την ικανότητά του στα στημένα, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε...»
Keywords
Τυχαία Θέματα