Υπό την απειλή προστίμου-μαμούθ, από την ΕΕ, βρίσκεται η Google

Η εταιρεία λογισμικού Google βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες, ότι διαχειρίζεται ευνοϊκά τα δικά της «προϊόντα» έναντι των ανταγωνιστικών υπηρεσιών άλλων εταιρείων, στα αποτελέσματα που εμφανίζει στη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησής της.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποιεί έρευνα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου του νέου έτους, σύμφωνα με το BBC.

Εάν

αποδειχθεί η «ενοχή» της Google, η εταιρεία κινδυνεύει με πρόστιμα-μαμούθ, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 4 δισ. δολάρια.

Από την πλευρά της, η Google ανακοίνωσε, ότι συνεργάζεται απόλυτα σε όλη τη διάρκεια της έρευνας, που γίνεται από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια τόνισε, ότι «συνεχίζουμε τη διαδικασία, ώστε να καταλήξουμε σε συμφωνία» και να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Ο ίδιος εξήγησε, ότι από τον Ιούλιο, που ξεκίνησαν οι αρχικές συζητήσεις σχετικά με την υπόθεση, «έχουμε μειώσει αισθητά τις διαφορές μας πάνω στο θέμα».

Καταλήγοντας, ο Χ. Αλμούνια υπογράμμισε: «Έως το τέλος Ιανουαρίου, ελπίζω η Google να έχει δεσμευτεί γραπτώς σχετικά με την υπόθεση».

Keywords
Τυχαία Θέματα