Υπεράνω κομμάτων το εθνικό συμφέρον

18:21 3/11/2012 - Πηγή: E-Typos
Τα φαινόμενα εσωκομματικών διαφωνιών και παλινωδιών που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στα δύο μικρότερα κόμματα, τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας, δεν απειλούν μόνο την κυβερνητική συνοχή, αλλά θέτουν σε κίνδυνο και την υλοποίηση του εθνικού στόχου, που είναι η διάσωση της χώρας και η παραμονή της στο ευρώ.
ΟΙ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕΣ καταστάσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με βουλευτές που είχαν ταχθεί υπέρ του Μνημονίου να εμφανίζονται τώρα κατά
των μέτρων για να χαϊδέψουν τα αφτιά ενός κομματικού ακροατηρίου ή για να διαφοροποιηθούν από την ηγεσία τους, σε συνδυασμό με την παράδοξη εμμονή της ΔΗΜ.ΑΡ. με τα εργασιακά, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα στους κόλπους της κυβέρνησης και απομακρύνουν τη χώρα από τον εθνικό στόχο.
ΕΙΝΑΙ, ΟΜΩΣ, ΣΑΦΕΣ ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιου είδους παιχνίδια και μικροκομματικές λογικές. Απαιτείται σύνεση και υπευθυνότητα από όλα τα κόμματα και τους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να μη χαθεί η αξιοπιστία της χώρας που με τόσες προσπάθειες επανακτήθηκε και να δοθεί η ευκαιρία να εφαρμοστεί η εθνική στρατηγική που έχει ανάγκη ο τόπος.
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, εξάλλου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, όπως ομολογούν ακόμα και κορυφαία στελέχη του, που διαφωνούν μεταξύ τους δημόσια για το αν είναι ή δεν είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν, καθιστά απαγορευτική την εκ νέου προσφυγή στις κάλπες και υποχρεώνει όλα τα κόμματα που συγκροτούν τη σημερινή κυβέρνηση να θέσουν τον εθνικό σκοπό πάνω από τα εσωκομματικά τους προβλήματα ή τα μικροπολιτικά παιχνίδια.
ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ψηφοφορία για το πακέτο των μέτρων που θα ενεργοποιήσει τη συμφωνία με την Τρόικα και θα ανοίξει την κάνουλα για την εκταμίευση της δανειακής δόσης θα πρέπει όλοι οι βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Είναι ανάγκη να ψηφίσουν, όχι με βάση την κομματική πειθαρχία, ούτε με κριτήριο την ικανοποίηση του κομματικού τους ακροατηρίου, αλλά κατά συνείδηση, με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον.
Keywords
Τυχαία Θέματα