Βρετανία: Έξι ύποπτοι για τρομοκρατία συνελήφθησαν στο Λονδίνο

22:11 5/7/2012 - Πηγή: E-Typos
Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα έξι άτομα -πέντε άνδρες και μία γυναίκα- με την κατηγορία της τρομοκρατίας.
Σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιαρντ οι συλλήψεις έγιναν στο Ίλινγκ του δυτικού Λονδίνου και στο Νιούχαμ, στα ανατολικά της πρωτεύουσας, για λόγους "δημόσιας ασφάλειας" καθώς διατυπώθηκαν υποψίες για κάποια συνωμοσία στην οποία εμπλέκονταν ισλαμιστές εξτρεμιστές.
Η αστυνομία υπογράμμισε πάντως ότι η υπόθεση δεν συνδέεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες
του Λονδίνου, που πρόκειται να ξεκινήσουν σε τρεις εβδομάδες.
Στους συλληφθέντες, που είναι ηλικίας 18-30 ετών, περιλαμβάνονται τρεις αδελφοί και ένα παντρεμένο ζευγάρι. Για τη σύλληψη του ενός από τους άνδρες οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν ένα όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης (τέιζερ).
Ενόψει των Ολυμπιακών πάντως φαίνεται ότι στη βρετανική αστυνομία επικρατεί ιδιαίτερη νευρικότητα. Στην κεντρική Αγγλία σήμερα οι αρχές έκλεισαν για ώρες τον αυτοκινητόδρομο Μ6 κοντά στο Μπέρμιγχαμ -και στις δύο κατευθύνσεις- για να ερευνήσουν ένα ύποπτο συμβάν σε λεωφορείο που κατευθυνόταν στο Λονδίνο. Στην επιχείρηση, όπου συμμετείχαν πυροσβέστες και πυροτεχνουργοί, οι αρχές υποχρέωσαν τους 48 επιβάτες του λεωφορείου, ακόμη και τα παιδιά, να αποβιβαστούν και να καθίσουν στην άκρη του δρόμου προκειμένου να προχωρήσουν σε εξονυχιστικό έλεγο.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία μετά το πέρας της επιχείρησης ανέφερε ότι οι αρχές κινητοποιήθηκαν εξαιτίας ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου, μιας συσκευής που βοηθά στη διακοπή του καπνίσματος και η οποία εκπέμπει ατμό...
Keywords
Τυχαία Θέματα