Βουλή: Επεξεργασία του ν/σ για το Ελληνικό και το Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ

17:55 6/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Την πεποίθηση ότι η αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και η προώθηση του προγράμματος ΗΛΙΟΣ μπορούν να βοηθήσουν στην επανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή, που επεξεργάζεται το σχετικό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στις διατάξεις για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, ο υπουργός υπογράμμισε ότι από μόνη της
η δημοσιονομική προσαρμογή δεν αρκεί, καθώς είναι ώρα να ληφθούν και αποφάσεις ώστε να στηριχθούν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Για δε το ρόλο που ανατίθεται στην εταιρία "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ", ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι ένας φορέας "καθαρίζει" το χώρο και βάζει τις πρώτες βάσεις για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η συζήτηση με υποψήφιους επενδυτές δεν μπορεί να γίνει με μια λευκή κόλλα χαρτί και γι΄ αυτό ορίζεται η πολεοδομική ταυτότητα του χώρου, στον οποίο δίνεται αξία, με τον καθορισμό επιτρεπόμενων χρήσεων και τους συντελεστές δόμησης.

Ο υπουργός κάλεσε τους τοπικούς άρχοντες να προασπίσουν το συμφέρον των περιοχών τους, ενώ δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει ότι και ο δικός του πολιτικός χώρος υιοθέτησε στο παρελθόν μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις, που, αν γίνονταν πράξη, το "Ελληνικό" θα γινόταν 2,5 φορές το Χάϊντ Πάρκ.

Δίνουμε την αρχική προίκα και προσδίδουμε ενιαία πολεοδομική και χωροταξική ταυτότητα και επιλέγουμε ένα μοντέλο ανάπτυξης με αποτύπωμα κτιρίων, σε ποσοστό 20%, 40% ανοιχτούς χώρους πρασίνου, 20% ιδιωτικούς χώρους πρασίνου και 20% σε δρόμους, είπε και σημείωσε ότι μιλάμε πλέον για μία μεγάλη πράσινη παρέμβαση στην περιοχή.

Για το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ

Σχετικά με το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, ο υπουργός Περιβάλλοντος είπε ότι ενώ η χώρα μας εισάγει πετρέλαιο και Φυσικό Αέριο δεν μπορεί να εξάγει την κατ' εξοχήν ανανεώσιμη πλουτοπαραγωγική μας πηγή, που είναι η ηλιακή ενέργεια.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται για το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναρωτήθηκε πως γίνεται
Keywords
Τυχαία Θέματα