Βίντεο με τους δράστες των επιθέσεων της 11/9 ανάρτησε η Αλ Κάιντα

14:51 13/9/2012 - Πηγή: E-Typos
Η Αλ Κάιντα μετέδωσε σήμερα στο διαδίκτυο ένα βίντεο μετά θάνατον δύο εκ των δραστών των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, που δηλώνουν ότι προχώρησαν στην ενέργεια αυτή στο πλαίσιο του πολέμου για την εκδίωξη των αμερικανικών δυνάμεων από την αραβική χερσόνησο, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.
Ο Σαλίμ αλ-Χάζμι και ο Χάλεντ αλ-Μιχντάρ, δύο από τους 19 αεροπειρατές που κατέλαβαν τέσσερα αμερικανικά πολιτικά αεροσκάφη στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, εμφανίζονται
για πρώτη φορά και διαβάζουν τη διαθήκη τους σε αυτό το βιντεοσκοπημένο μήνυμα, η παραγωγή του οποίου έγινε από τo As-Sahab, την επικοινωνιακή πτέρυγα της Αλ Κάιντα.
Ο Μιχντάρ, με στρατιωτική στολή και το κεφάλι καλυμμένο με λευκό σαρίκι, έχοντας δίπλα του ένα πολυβόλο, δηλώνει ότι διαβάζει τη διαθήκη του στις 21 Σαφάρ 1422, σύμφωνα με το ισλαμικό ημερολόγιο, δηλαδή 26 Απριλίου 2001.
Ο Σαουδάραβας φέρεται να έφθασε στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2000.
"Οι άραβες ηγέτες προχώρησαν μακριά στην προδοσία του έθνους τους και επέτρεψαν στους χριστιανούς Αμερικανούς να ριζώσουν στο λίκνο των δύο ιερών τόπων" του Ισλάμ, τη Μέκκα και τη Μεδίνα, τονίζει.
Ο Χάζμι, επίσης Σαουδάραβας, που εμφανίζεται με σκουρόχρωμο ένδυμα και λευκό σαρίκι, δηλώνει ότι η ενέργειά του εντάσσεται "στο πλαίσιο του ιερού πολέμου κατά των ΗΠΑ και όσων τις υποστηρίζουν".
"Το τέμενος Αλ-Ακσα στην Ιερουσαλήμ βεβηλώθηκε και η αραβική χερσόνησος είναι γεμάτη από αμερικανικές και βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις που πολεμούν τον Θεό". Επισημαίνει ότι η ενέργειά του έχει στόχο να "αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια των μουσουλμάνων και να διώξει εκτός της αραβικής χερσονήσου" τα δυτικά στρατεύματα.
Σχεδόν 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου σε Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον και Σάνκσβιλ καθώς και στην Πενσυλβάνια. Δεκαπέντε από τους 19 δράστες των επιθέσεων της Αλ Κάιντα ήταν Σαουδάραβες.
Keywords
Τυχαία Θέματα