Τζ. Κέρι: Η ανατροπή του Μόρσι αποκατέστησε την δημοκρατία

22:19 1/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι υποστήριξε σήμερα ότι ο στρατός της Αιγύπτου ανέτρεψε τον εκλεγμένο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι πριν από ένα μήνα με σκοπό να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στη χώρα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν, ρωτήθηκε από ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι για την
στάση που τηρούν οι ΗΠΑ απέναντι στην κρίση της Αιγύπτου μετά την ανατροπή του Μόρσι, στις 3 Ιουλίου.

"Εκατομμύρια άνθρωποι ζητούσαν από τον στρατό να παρέμβει. Όλοι φοβόντουσαν ότι (η χώρα) θα βυθιζόταν στο χάος και τη βία", είπε ο Κέρι μιλώντας στο κανάλι Geo. "Και εξ όσων μπορούμε να κρίνουμε ο στρατός δεν έχει καταλάβει την εξουσία, μέχρι σήμερα. Υπάρχει πολιτική κυβέρνηση. Και όντως, αποκαθιστά τη δημοκρατία", πρόσθεσε.

Ο Πακιστανός δημοσιογράφος ρώτησε επίσης τον Αμερικανό υπουργό για τις καταγγελίες περί βίαιης αντιμετώπισης των Αιγυπτίων διαδηλωτών από το στρατό. "Αυτό δεν είναι αποκατάσταση της δημοκρατίας και ανησυχούμε πολύ (...). Το έχουμε πει με σαφήνεια ότι κάτι τέτοιο είναι εντελώς απαράδεκτο", τόνισε ο Κέρι.

"Η ιστορία της Αιγύπτου δεν έχει τελειώσει ακόμη. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες ημέρες", κατέληξε.

Χθες Τετάρτη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τις αιγυπτιακές αρχές να σεβαστούν την ελευθερία των συναθροίσεων μετά την εντολή που δόθηκε στην αστυνομία να βάλει τέλος στην καθιστική διαμαρτυρία των υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι.
Keywords
Τυχαία Θέματα