Τσάμπιονς Λιγκ: Δηλώσεις για την κλήρωση της προημιτελικής φάσης

18:54 21/3/2014 - Πηγή: E-Typos
Άντονι Θουμπιθαρέτα (αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα): «Δεδομένων των ομάδων που προκρίθηκαν, όλοι οι αντίπαλοι ήταν πολύ δύσκολοι. Γνωρίζουμε καλά την Ατλέτικο. Είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε εναντίον τους και αυτό μπορεί να παίξει ρόλο. Αυτό μας έδωσε η κλήρωση και πρέπει να το αποδεχθούμε. Είναι οι πιο δύσκολοι προημιτελικοί στην ιστορία και όλες θα είναι μεγάλες αναμετρήσεις. Αυτοί που αγαπούν το ποδόσφαιρο θα το εκτιμήσουν. Υπάρχουν υπέρ και κατά (σε αυτή την κλήρωση) και θα βγάλουμε συμπεράσματα μετά τους προημιτελικούς».

Βίκτορ Βαλντές (τερματοφύλακας Μπαρτσελόνα): «Ξέραμε
ότι θα ήταν ένας περίπλοκος προημιτελικός. Η Ατλέτικο έχει δείξει ότι είναι πολύ δύσκολο να την πολεμήσεις. Προκαλεί προβλήματα με την έντασή της, με τον τρόπο που επωφελείται από τις στημένες φάσης. Είναι ένας αντίπαλος που αξίζει τη θέση του στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας (στο ισπανικό πρωτάθλημα). Θα είναι δύσκολο σε όλα τα επίπεδα, γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Εάν κάνουμε το παιχνίδι μας, θα έχουμε καλές πιθανότητες να περάσουμε. Το γεγονός ότι γνωρίζουμε ήδη τον αντίπαλο μπορεί να βοηθήσει ή να εξυπηρετήσει. Θα προσπαθήσουμε να μη δεχθούμε γκολ εντός έδρας στο πρώτο παιχνίδι, για να έχουμε περισσότερες εγγυήσεις».

Γκάμπι (αρχηγός της Ατλέτικο Μαδρίτης): «Πέσαμε με την καλύτερη ομάδα, το έχει δείξει τα τελευταία έξι χρόνια. Καταπλήσσει όλο τον κόσμο με το ποδόσφαιρό της. Νομίζω ότι τα στατιστικά στοιχεία αυτών των πέντε τελευταίων ετών καθιστούν την Μπαρτσελόνα ξεκάθαρο φαβορί γι' αυτό το ζευγάρι».

Κλεμέντε Βιγιαβέρδε (παλαίμαχος άσος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ατλέτικο Μαδρίτης): «Οι οκτώ ομάδες που έχουν προκριθεί είναι πολύ δυνατές και οι ισπανικές ομάδες είχαν πολλές πιθανότητες για να περάσουν. Πέσαμε με την Μπαρτσελόνα και θα παλέψουμε για την πρόκριση. Εάν δούμε τις τελευταίες αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες, κανείς δεν ήταν σε θέση να επιβληθεί. Τα ματς έληξαν ισόπαλα στη Βαρκελόνη, όπως και στο Βιθέντε Καλντερόν. Είναι σίγουρο ότι η Ατλέτικο θα είναι μια δύσκολη ομάδα, επειδή είμαστε εργατικό σύνολο, που επιμένει και δείχνει αλληλεγγύη».

Ντέιβιντ Μόγιες (προπονητής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): «Ενθουσιάστηκα που ήμασταν σε αυτή την κλήρωση και που είμαστε στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν χάσαμε 2-0 από τον Ολυμπιακό, δεν νομίζω ότι πολύς κόσμος θα μας έβαζε στην κλήρωση των προημιτελικών. Επομένως, με πολλούς τρόπους, δεν είχε σημασία με ποιά ομάδα κληρωθήκαμε. Όμως, πρέπει να πω ότι κληρωθήκαμε με το φαβορί και κάτοχο της διοργάνωσης, επομένως είναι μια πραγματικά δύσκολη κλήρωση για μας, αλλά είναι μια κλήρωση για την οποία ανυπομονώ. Παίζουμε εντός στο πρώτο παιχνίδι και εκτός έδρας στη ρεβάνς, απλά πρέπει να το αποδεχθούμε. Είμαστε στους προημιτελικούς, αλλά ο στόχος τώρα είναι να φτάσουμε στον ημιτελικό».

Ματίας Ζάμερ (αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν Μονάχου): Είναι μια κλήρωση πολύ ελκυστική απέναντι σε έναν αντίπαλο που παλεύει για να βρει τη σταθερότητα τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μάντσεστερ έχει δείξει ότι είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Επομένως, είναι απαραίτητο να δείξουμε σεβασμό. Στις καλές ημέρες της, η Μάντσεστερ παραμένει ικανή να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Εμείς πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουν δύο καλές ημέρες. Είναι εφικτό, αλλά επικίνδυνο».

Φίλιπ Λαμ (αρχηγός της Μπάγερν Μονάχου): Είναι μια σούπερ κλήρωση. Είμαστε οι κάτοχοι του τίτλου κι επομένως ένα από τα μεγάλα φαβορί. Είναι μια μεγάλη ομάδα (η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), ακόμη κι όταν έχει προβλήματα. Διαθέτει εξαιρετικές προσωπικότητες. Υπήρξαν μεγάλες μάχες στο παρελθόν. Περιμένω με ανυπομονησία τους αγώνες. Το γεγονός ότι παίζουμε εκτός έδρας στο πρώτο παιχνίδι δεν παίζει σημαντικό ρόλο. Θα πάμε στο Μάντσεστερ για να παίξουμε επιθετικά και να πετύχουμε ένα γκολ».

Άριεν Ρόμπεν (μεσοεπιθετικός της Μπάγερν Μονάχου): «Είναι μια καλή κλήρωση, παίζουμε εκτός έδρας πρώτα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάστασή της, δεν βρίσκεται στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά αυτό δεν μετράει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το Όλντ Τράφορντ είναι ένα ιδιαίτερο γήπεδο».

Ντάντε (κεντρικός αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου): «Η Μάντσεστερ διαθέτει έναν επιθετικό παγκόσμιας κλάσης με τον Φαν Πέρσι, αλλά δεν πρέπει να φοβόμαστε. Είμαστε έτοιμοι. Το σημαντικό είναι να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα στην έδρα μας».

Εμίλιο Μπουτραγκένιο (διευθυντής της Ρεάλ Μαδρίτης): «Ποτέ δεν ξέρεις. Προφανώς, υπήρχαν στην κληρωτίδα πιο δύσκολοι αντίπαλοι και η απόδοση της Μπορούσια δεν είναι εκείνη της περυσινής χρονιάς, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Εξάλλου, ο αγώνας ρεβάνς είναι στο Ντόρτμουντ και το γήπεδό τους αποπνέει μια ιδιαίτερη μαγεία, με τους οπαδούς που δίνουν ώθηση στην ομάδα τους. Θα πρέπει να πάμε στο "σπίτι" τους με ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι. Πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να τους νικήσουμε. Την περυσινή σεζόν παίξαμε τέσσερις φορές εναντίον τους και έδειξαν ότι είναι πολύ δυνατοί».

Αναφορικά με την τιμωρία του επιθετικού της Μπορούσια, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, στο πρώτο παιχνίδι τόνισε: «Είναι ένας παίκτης θεμελιώδης για την επίθεσή τους και η απουσία του αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά το παιχνίδι τους».

Γιούργκεν Κλοπ (προπονητής της Ντόρτμουντ): «Είναι μια καλή κλήρωση. Όταν κάποιος παίρνει θέση μέσα στις οκτώ καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες, αναμένεται ότι τέτοια δυνατά ζευγάρια θα επαναλαμβάνονται. Θα γίνουν δύο πολύ ελκυστικά παιχνίδια. Χαιρόμαστε γι' αυτήν την πρόκληση και θα κάνουμε τα πάντα για να αδράξουμε τη μικρή ευκαιρία μας. Το γεγονός ότι παίζουμε πρώτα στη Μαδρίτη μπορεί να είναι πλεονέκτημα. Σίγουρα δεν είναι ώρα για να υψώσουμε λευκή σημαία».

Σεμπάστιαν Κελ (αρχηγός της Ντόρτμουντ): «Η Ρεάλ, είναι μια τρελή κλήρωση! Οι Ισπανοί έχουν ένα... λογαριασμό να τακτοποιήσουν με μας (σ.σ. η Ντόρτμουντ απέκλεισε πέρυσι τη Ρεάλ Μαδρίτης στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ). Αυτή τη σεζόν είναι σίγουρα ένα σκαλί πιο δυνατοί και θα είναι πολύ συγκεντρωμένοι για να πετύχουν τους στόχους τους. Έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα που παίζουμε πρώτα στη Μαδρίτη. Πλέον δεν υπάρχουν βατοί αντίπαλοι σε αυτό το επίπεδο της διοργάνωσης».

Μίκαελ Τσορκ (αθλητικός διευθυντής της Ντόρτμουντ): «Αυτή είναι μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Αντιμετωπίσαμε τη Ρεάλ τέσσερις φορές την περασμένη σεζόν, με δύο νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα στον επαναληπτικό ημιτελικό, η οποία δεν μας εμπόδισε να προκριθούμε. Ίσως αυτό θα είναι ακόμη στο μυαλό τους. Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε. Η Ρεάλ Μαδρίτης δυνάμωσε ακόμη περισσότερο, με τον Γκάρεθ Μπέιλ να είναι μεταξύ των κύριων παικτών που την ενίσχυσαν, και βρίσκεται στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος. Εμείς έχουμε αρκετούς τραυματίες και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι τιμωρημένος για το πρώτο παιχνίδι. Το καλύτερο είναι να παίξουμε πρώτα εκτός έδρας».

Ρον Γκούρλεϊ (διευθύνων σύμβουλος της Τσέλσι): «Έχουμε μια κορυφαίας ποιότητας ομάδα, αλλά ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία διαθέτει μερικούς μεγάλους παίκτες σε ατομικό επίπεδο».

Λοράν Μπλαν (προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν): «Ξέραμε ότι αυτή η κλήρωση θα μας επιφύλλασσε μια ομάδα με μεγάλο ταλέντο, είναι λοιπόν η Τσέλσι. Πρέπει να προετοιμαστούμε γι' αυτή τη διπλή αναμέτρηση. Έχουμε λίγο χρόνο. Το γεγονός ότι είναι γηπεδούχος στον αγώνα ρεβάνς αποτελεί ένα μικρό πλεονέκτημα για την Τσέλσι, πρέπει λοιπόν να κάνουμε τη διαφορά εντός έδρας».

Ζαν-Κλοντ Μπλαν (γενικός διευθυντής της Παρί Σεν Ζερμέν): «Η Τσέλσι, η οποία είναι πρωτοπόρος στο αγγλικό πρωτάθλημα, εναντίον της Παρί, η οποία είναι πρωτοπόρος στο γαλλικό πρωτάθλημα. Θα είναι ένας πολύ ωραίος προημιτελικός με δύο μεγάλα παιχνίδια. Η Τσέλσι είναι μια πολύ δυνατή ομάδα με μεγάλους παίκτες, ένα μεγάλο προπονητή».

Τιάγκο Σίλβα (αρχηγός της Παρί Σεν Ζερμέν): «Ανυπομονώ να είμαι εκεί! Θα είναι μια μεγάλη μάχη ανάμεσα σε δύο μεγάλους συλλόγους. Και ελπίζω ότι, σε αντίθεση με την περυσινή σεζόν, εμείς θα φτάσουμε στους ημιτελικούς».

Νασέρ Αλ-Κελαϊφί (πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν): «Όπως είχα πει πριν από την κλήρωση, οι υπόλοιπες επτά ομάδες ήταν πολύ δυνατές. Θα είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια με την Τσέλσι, ένα σύλλογο για τον οποίο τρέφω μεγάλο σεβασμό. Ξέρω ότι θα είναι πολύ συναρπαστικό για όλους τους υποστηρικτές μας και είμαστε πολύ ανυπόμονοι».
Keywords
Τυχαία Θέματα