Το Ιράν καταγγέλλει τη χειρονομία Αμερικανού ιερέα να κάψει Κοράνια

14:31 30/4/2012 - Πηγή: E-Typos
Το Ιράν καταδίκασε κατηγορηματικά σήμερα τη χειρονομία ενός Αμερικανού πάστορα που έκαψε αντίτυπα του Κορανίου, και απαίτησε από την Ουάσιγκτον να λάβει μέτρα για να εμποδίσει την επανάληψη προκλήσεων αυτού του τύπου.
Το Σάββατο στη Φλόριντα ο πάστορας Τέρι Τζόουνς, ήδη γνωστός γι' αυτό τον τύπο των προκλήσεων, έβαλε φωτιά σε αντίτυπα του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων και σε ένα πορτρέτο του Προφήτη Μωάμεθ για να διαμαρτυρηθεί για την κράτηση για αποστασία στο Ιράν του ιρανού πάστορα Γιουσέφ Νανταρχανί.
Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών
καταδίκασε "αυστηρά αυτή τη γελοία, προσβλητική και προκλητική πράξη ενός λεγόμενου ιερέα που επέδειξε κατάφωρη περιφρόνηση προς το ιερόν Κοράνιο", αναφέρεται σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Η σκηνοθεσία αυτή του πάστορα, που μεταδόθηκε απ' ευθείας από το Ίντερνετ, είναι το αποτέλεσμα "της ισλαμοφοβίας" της Δύσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, στη οποία ζητείται "μια ταχεία, σοβαρή και ειλικρινή αντίδραση εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης ώστε αυτό να μην συμβεί ποτέ ξανά".
Περίπου 20 άτομα παρευρέθησαν στο ρίξιμο των Κορανίων στην πυρά, που αναμεταδόθηκε απ' ευθείας από το Ίντερνετ και οργανώθηκε από την Εκκλησία του φονταμενταλιστή πάστορα Τέρι Τζόουνς το Σάββατο στο Γκέινσβιλ της Φλόριντας, σύμφωνα με δημοσίευμα στο φύλλο της εφημερίδας "Γκέινσβιλ Σαν" που φέρει ημερομηνία 29 Απριλίου. Ένα βίντεο της τελετής δημοσιοποιήθηκε στο YouTube από υποστηρικτές του πάστορα που μετέχουν στην οργάνωση "Stand Up America Now".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Πεντάγωνο πίεσε τον πάστορα να μην κάψει τα Κοράνια, φοβούμενο επιπτώσεις για τα αμερικανικά στρατεύματα που είναι ανεπτυγμένα στο εξωτερικό, αλλά ο Τέρι Τζόουνς επέμεινε να φέρει σε πέρας το σχέδιό του για να πετύχει την απελευθέρωση του Γιουσέφ Νανταρχανί, ενός χριστιανού πάστορα που κρατείται στο Ιράν.
Το Μάρτιο του 2011, ο βοηθός του Τέρι Τζόουνς είχε ήδη κάψει ένα αντίτυπο του Κορανίου και είχε αναμεταδώσει την τελετή από το Ίντερνετ. Οι εικόνες είχαν προκαλέσει βιαιότητες στο βόρειο Αφγανιστάν, στη διάρκεια των οποίων είχαν σκοτωθεί 12 άνθρωποι.
Ο Γιουσέφ Νανταρχανί συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2009 και καταδικάσθηκε σε θάνατο το Σεπτέμβριο του 2010 επειδή ασπάσθηκε τον χριστιανισμό σε ηλικία 19 ετών. Ηλικίας 34 ετών σήμερα, είναι ο πάστορας μιας μικρής κοινότητας Ευαγγελικών με την ονομασία "Εκκλησία του Ιράν". Το ιρανικό ανώτατο δικαστήριο ακύρωσε τον Ιούλιο του 2011 την ετυμηγορία αυτή και είχε παραπέμψει την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου της Ραστ, στην επαρχία Γκιλάν, απ' όπου κατάγεται ο πάστορας.
Keywords
Τυχαία Θέματα