Το φημισμένο τσίρκο Cirque du Soleil στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο

17:05 27/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Η τόλμη και η φαντασία του οραματιστή- καλλιτέχνη Γκι Λαλιμπερτέ (Guy Laliberte), ήταν αρκετή για τη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα θεάματα τσίρκου στον κόσμο, του Cirque du Soleil. Την εποχή που ο ίδιος σαν ένας φτωχός πλανόδιος περφόρμερ έπαιζε ακορντεόν, περπατούσε με ξυλοπόδαρα και κατάπινε φωτιές, τίποτε δεν προμήνυε αυτό που θα επακολουθούσε.

Η ίδρυση του πρώτου τσίρκου στο Κεμπέκ του Καναδά που θα πραγματοποιούσε περιοδείες
ανά τον κόσμο ήταν θέμα χρόνου.

Ο Γκι Λαλιμπερτέ αναγνώρισε και καλλιέργησε το ταλέντο των πλανόδιων καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο φεστιβάλ F?te foraine de Baie-Saint-Paul και το 1984 μαζί τους δημιούργησε το Cirque du Soleil, κατακτώντας διεθνή φήμη.

Ο ίδιος θεωρείται πλέον από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με ενεργή φιλανθρωπική δράση παγκοσμίως. Η εταιρεία του, με τους 5.000 εργαζομένους - ανάμεσά τους 1.300 καλλιτέχνες από σχεδόν 50 διαφορετικές χώρες -, έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις, όπως τα βραβεία Emmy, Drama Desk, Bambi, ACE, G?meaux, F?lix και Rose d’ Or de Montreux.

Την πρώτη γνωριμία με το συναρπαστικό υπερθέαμα του Cirque du Soleil, που αναμένεται να καθηλώσει στις θέσεις τους, χιλιάδες θεατών, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το ελληνικό κοινό για επτά μοναδικές παραστάσεις στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ ΟΑΚΑ, από τις 3 έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Με την Alegria, την πιο κλασική και διάσημη παράσταση του Cirque du Soleil, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1994 στο Μόντρεαλ και στα ισπανικά σημαίνει
Keywords
Τυχαία Θέματα