Το CAS δικαίωσε τις τουρκικές ομάδες - Στους αδύνατους ο ΠΑΟΚ

21:04 18/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Φενέρμπαχτσε και Μπεσίκτας θα συμμετέχουν κανονικά στις κληρώσεις για το Γ΄ προκριματικό γύρου του τσάμπιονς λιγκ και του Europa League αντίστοιχα, αφού το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης ανέστειλε προσωρινά τις ποινές αποκλεισμού των δύο τουρκικών ομάδων για τη συμμετοχή τους σε σκάνδαλο στημένων αγώνων το 2011. Η UEFA έχει τιμωρήσει τη Φενέρμπαχτσε με δύο χρόνια
και την Μπεσίκτας με ένα.

Σε σημερινή του ανακοίνωση το CAS αναφέρει ότι η απόφαση που ελήφθη από την UEFA «παραμένει, αλλά δεν θα εφαρμοστεί μέχρι το Δικαστήριο να λάβει την οριστική του απόφαση για την υπόθεση». Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για τις δύο ομάδες να μπουν αύριο στην κληρωτίδα για τον Γ΄ προκριματικό γύρο των δύο διοργανώσεων και αν προκριθούν, να συμμετάσχουν στην κλήρωση και για τη φάση των πλέι οφ στις 9 Αυγούστου.

Πάντως, ακόμη και αν καταφέρουν να προκριθούν οι δύο ομάδες στη φάση των ομίλων των δύο διοργανώσεων, ίσως δεν αγωνιστούν ποτέ εκεί, αφού εκκρεμεί η τελεσίδικη απόφαση του CAS. Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι για τη Φενέρμπαχτσε θα εκδώσει απόφαση πριν τις 28 Αυγούστου και για την Μπεσίκτας πριν τις 30 του ίδιου μήνα.

Η κλήρωση για τη φάση των ομίλων στις δύο διοργανώσεις της UEFA θα γίνει στο Μονακό, στις 29 Αυγούστου για το Τσάμπιονς Λιγκ και στις 30 Αυγούστου για το Europa League. Η UEFA σε ανακοίνωσή της γνωστοποιεί ότι «αποδέχεται τις αποφάσεις του CAS για τα προσωρινά μέτρα μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση του δικαστηρίου και για τις δύο προσφυγές». Επίσης, επιβεβαίωσε ότι οι δύο σύλλογοι θα μπουν οριστικά στην κληρωτίδα της Παρασκευής.

Link: http://www.e-typos.com/Post.aspx?id=37240
Keywords
Τυχαία Θέματα