Θετικά μηνύματα από τις ΗΠΑ

01:32 9/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Τα πρώτα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις επαφές που έχει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαρά στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ενθαρρυντικά τόσο σε διπλωματικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Πριν από ένα χρόνο η Ελλάδα βρισκόταν σε καθεστώς διεθνούς απομόνωσης.

Πολλοί ξένοι ηγέτες, εντός και εκτός ευρωζώνης, δεν πίστευαν ότι η χώρα μας μπορεί να τα καταφέρει και να σταθεί όρθια στην οικονομική κρίση. Τώρα η εικόνα είναι διαφορετική, η Ελλάδα
ξαναμπαίνει στο διεθνές οικονομικό πεδίο με καλύτερους όρους και ελπίδα ότι θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ηδη η στήριξη, που εξέφρασε δημοσίως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στην προσπάθεια της χώρας μας να μπει σε τροχιά δημοσιονομικής εξυγίανσης και αναπτυξιακής προοπτικής, βοηθάει σημαντικά στην προσέλκυση επενδυτών ενώ ταυτόχρονα υποδεικνύει στη γερμανική πλευρά ότι θα πρέπει να δράσει για τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Επιπλέον οι επαφές που είχε ο πρωθυπουργός με κορυφαίους Αμερικανούς επιχειρηματίες, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα είχαν ποντάρει στην καταστροφή της Ελλάδας χάνοντας τεράστια κεφάλαια, ανέδειξαν το σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει πλέον για τη χώρα μας.

Η στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών έχει διπλή σημασία για τη χώρα μας.

Οχι μόνο γιατί η χώρα μας θα έχει ένα σημαντικό οικονομικό σύμμαχο στην προσπάθεια να βγει από την κρίση αλλά και επειδή η πίεση που ασκείται από την αμερικανική πλευρά προς την ευρωπαϊκή μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορες αποφάσεις σε ό,τι αφορά το κούρεμα του δημοσίου χρέους.

Οι εξελίξεις αυτές είναι θετικές.

Χρέος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει τη διεθνή στήριξη αλλά και να τρέξει με πιο γρήγορο ρυθμό αναπτυξιακά προγράμματα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την ανεργία, που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα