Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο για τη δολοφονία του 34άχρονου

22:18 20/9/2013 - Πηγή: E-Typos
Νέο συλλαλητήριο, για τη δολοφονία του 34άχρονου στο Κερατσίνι, πραγματοποιήθηκε απόψε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, άλλων κομμάτων της Αριστεράς και του αντεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές
συγκεντρώθηκαν στην οδό Εγνατία και στην πορεία που πραγματοποιήθηκε αργότερα, συμμετείχαν χίλια περίπου άτομα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της “Χρυσής Αυγής”, της κυβέρνησης και της Αστυνομίας, κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κάτω από τη διακριτική παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Σε κάποια στιγμή η Αστυνομία τοποθέτησε κάθετα στο οδόστρωμα λεωφορεία, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Δωδεκανήσου και Κουντουριώτη με Σαλαμίνος, αποτρέποντας τους διαδηλωτές να πλησιάσουν στα γραφεία της “Χρυσής Αυγής”στην περιοχή των Δικαστηρίων, ενώ στους γύρω δρόμους είχαν διασκορπιστεί διμοιρίες των ΜΑΤ για κάθε ενδεχόμενο.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ η πορεία κατέληξε στο σημείο εκκίνησης και οι διαδηλωτές διαλύθηκαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Στο μεταξύ, επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ στην πόλη της Κοζάνης στη διάρκεια συλλαλητηρίου που διοργανώθηκε επίσης για τη δολοφονία του 34άχρονου. Ομάδα διαδηλωτών συνεπλάκη με αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών. Νωρίτερα, άγνωστοι έγραψαν με σπρέϊ συνθήματα στην πρόσοψη των γραφείων της “Χρυσής Αυγής”.
Keywords
Τυχαία Θέματα