Συρία: Τουλάχιστον 74 ανθρώπους σκότωσαν οι δυνάμεις ασφάλειας

21:11 20/7/2012 - Πηγή: E-Typos
Τουλάχιστον 74 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας τελάλης του Ραμαζανιού, έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη Συρία, κατά την πρώτη ημέρα της νηστείας των μουσουλμάνων την οποία, όμως, φαίνεται ότι τήρησαν μόνο οι αντάρτες, αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει αύριο Σάββατο.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχουν αναφερθεί οι θάνατοι 59 αμάχων και 15 ανταρτών. Δεν υπάρχουν στοιχεία για απώλειες από την πλευρά των κυβερνητικών στρατευμάτων.
Λόγω της κλιμάκωσης των συγκρούσεων, τις τελευταίες 48 ώρες τουλάχιστον 30.000
Σύροι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, αναζητώντας καταφύγιο στο γειτονικό Λίβανο, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, από τη Γενεύη.
"Χιλίαδες Σύροι διέσχισαν χθες τα σύνορα με το Λίβανο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες πέρασαν τα σύνορα από 8.500 έως 30.000 άνθρωποι. Οι Σύροι φεύγουν, επίσης, προς την Τουρκία, την Ιορδανία και το Ιράκ, αλλά η πραγματική έξοδος είναι προς το Λίβανο", πρόσθεσε.
Ο Ύπατος Αρμοστής για τους πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες, εξέφρασε και πάλι σήμερα τη μεγάλη ανησυχία του για τις συγκρούσεις στη Συρία και τους χιλιάδες ανθρώπους, που αναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια και τα χωριά τους για να σωθούν από τη βία. Σημείωσε ότι ανησυχεί και για τους πολλούς Ιρακινούς πρόσφυγες που ζουν στη Δασμακό.

"Φοβάμαι για τους αμάχους, που ζουν τις συγκρούσεις στη Δαμασκό, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και πολλοί Ιρακινοί πρόσφυγες", είπε.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει η Αρμοστεία, την περασμένη εβδομάδα μια επταμελής οικογένεια δολοφονήθηκε μέσα στο διαμέρισμά της στη Δαμασκό, ενώ άλλοι τρεις πρόσφυγες σκοτώθηκαν.
Χιλιάδες Ιρακινοί που ζούσαν στο προάστιο Σέιντα Ζεϊνάμπ της Δαμασκού έφυγαν εξαιτίας των στοχευμένων επιθέσεων εναντίον τους. "Τουλάχιστον 2.000 από αυτούς κατέφυγαν σε σχολεία και πάρκα στο προάστιο Τζαραμάνα, όπου έχουν καταφύγει και πολλοί Σύροι", σημείωσε.
Η Ύπατη Αρμοστεία διευκρίνισε, σήμερα, ότι δεν είναι σε θέση να δώσει έναν ακριβή αριθμό για τους εκτοπισμένους εντός της Συρίας.
Την περασμένη εβδομάδα υπολόγιζε τους εκτοπισμένους στο 1 εκατομμύριο, κατά προσέγγιση.
Keywords
Τυχαία Θέματα