Συνελήφθησαν αστυνομικός και σωφρονιστικός υπάλληλος για ναρκωτικά σε φυλακές

Ένας αστυνομικός και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, για την υπόθεση της διακίνησης ναρκωτικών στην Πάτρα και κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου.

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε η συμμετοχή και η εμπλοκή στην εγκληματική οργάνωση, τεσσάρων Ελλήνων και δυο αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας.

Από τους εμπλεκομένους συνελήφθησαν ένας 39χρονος υπαρχιφύλακας, που
υπηρετεί στην Αχαΐα, ένας 33χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, που υπηρετεί στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, καθώς και ένας ακόμη 42χρονος. Για την ίδια υπόθεση αναζητείται, ένας 34χρονος, ενώ άλλα δυο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα οι δυο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 35 ετών, είναι έγκλειστοι στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης αξιοποιήθηκε προανακριτικό υλικό, που είχε ήδη συλλέξει το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών, στο πλαίσιο έρευνας που είχε κάνει για διακίνηση ναρκωτικών. Όμως, λόγω της εμπλοκής αστυνομικού και σωφρονιστικού υπαλλήλου, το υλικό αυτό εστάλη στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, για περαιτέρω διερεύνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 42χρονος και ο σωφρονιστικός υπάλληλος, μαζί με τους δυο έγκλειστους αλλοδαπούς, συγκρότησαν τον περασμένο Ιούλιο εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, έναντι χρηματικών αμοιβών, που μοιράζονταν μεταξύ τους, σε διαφορετικά ποσοστά.

Ειδικότερα, οι δύο έγκλειστοι των φυλακών, προσπαθούσαν να βρουν συγκρατουμένους τους, που θα ήθελαν να προμηθευτούν ναρκωτικά ή κινητά τηλέφωνα. Στην συνέχεια προωθούσαν τηλεφωνικά τις «παραγγελίες» στον 42χρονο, ο οποίος παρέδιδε στον σωφρονιστικό υπάλληλο τα ναρκωτικά και τα κινητά τηλέφωνα. Κατόπιν, ο σωφρονιστικός υπάλληλος τοποθετούσε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του τα ναρκωτικά και τα κινητά σε προκαθορισμένα σημεία, όπου είχαν πρόσβαση οι δύο Αλβανοί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν διακριβωθεί τουλάχιστον δυο περιπτώσεις εισαγωγής ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, ενώ προέκυψε ότι η οργάνωση διακινούσε ναρκωτικά και σε διάφορες περιοχές της Πάτρας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκαν αρκετές περιπτώσεις συναλλαγών και αγοραπωλησιών ή από κοινού προμήθειας ναρκωτικών, με εμπλεκομένους τον 42χρονο, τον 39χρονο υπαρχιφύλακα και τον 34χρονο ιδιώτη, ο οποίος αναζητείται.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι και το αυτοκίνητο του υπαρχιφύλακα μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ένα μαχαίρι. Στην κατοχή του 42χρονου βρέθηκε ένα κλομπ, ενώ στο σπίτι, το αυτοκίνητο και στην κατοχή του σωφρονιστικού υπαλλήλου βρέθηκαν δύο μαχαίρια, ένα δίκαννο, μία καραμπίνα, φυσίγγια, σπρέι πιπεριού και ένα ζευγάρι χειροπέδες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ο οποίος τους άσκησε ποινικές διώξεις και τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Επίσης με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ ο 39χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Όσον αφορά τον σωφρονιστικό υπάλληλο, βρίσκεται ήδη σε αργία.
Keywords
Τυχαία Θέματα