Συνάντηση του Χιου Ντάλας με τους εκπροσώπους των ομάδων

16:25 22/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 19.50

Απολύτως ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησής του με τους προέδρους των ΠΑΕ δήλωσε ο Χιού Ντάλας, σε συζήτηση που είχε με παράγοντες στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Στη συνάντηση με τους υπεύθυνους των συλλόγων της Σούπερ Λίγκας ο υπεύθυνος ορισμού και αξιολόγησης των διαιτητών παρουσίασε στους παράγοντες τις σκέψεις του για την αναβάθμιση της ελληνικής διαιτησίας.

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ δήλωσαν ότι εκτιμούν την προσωπικότητα, την εμπειρία και το θεσμικό ρόλο του κ. Ντάλας στην UEFA,
ενώ τού ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στο έργο του, υπογραμμίζοντας ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τον διευκολύνουν. Από την πλευρά του, ο Σκοτσέζος δεν απόφυγε την αυτοκριτική, επισημαίνοντας πάντως ότι δεν θα πρέπει να ασκείται πίεση στους διαιτητές.

Ο κ. Ντάλας τόνισε πως είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τους ορισμούς και την αξιολόγηση των διαιτητών, ζήτησε δε η κριτική αλλά και τα όποια θετικά σχόλια να επικεντρώνονται στο πρόσωπό του. Όπως είπε το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν, ενώ παραδέχθηκε ότι υπήρξαν περιπτώσεις λάθος ορισμού διαιτητή σε κάποιους αγώνες, υποσχόμενος πάντως ότι τα λάθη και τα κακώς κείμενα θα διορθωθούν.

Ο αρχιδιαιτητής διευκρίνισε ότι, σε γενικές γραμμές, είναι ικανοποιημένος από το μέσο όρο της απόδοσης των διαιτητών, προσθέτοντας όμως ότι έχουν γίνει και σοβαρά λάθη, κυρίως από τους βοηθούς. «Για κάποια απ΄ αυτά τα λάθη έχω προβληματιστεί πολύ, γιατί ήταν εξόφθαλμα και αφορούσαν σε περιπτώσεις καταλογισμού (ή μη καταλογισμού) γκολ» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, επισήμανε ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχει επαφή διαιτητή με παράγοντες ομάδων, ζήτησε από τους ρέφερι να το αποφεύγουν και δήλωσε πως οι διαιτητές θα προχωρούν με γνώμονα την αξία και την απόδοσή τους στο γήπεδο, ενώ τούς υπενθύμισε ότι πρώτο και κυρίαρχο μέλημά τους στο γήπεδο πρέπει να είναι η προστασία της σωματικής ακεραιότητας των ποδοσφαιριστών.

Ενημέρωση 16:03
Τη μείωση του αριθμού των διαιτητών στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας προανήγγειλε ο Χιου Ντάλας, στη σημερινή συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής. Ο Σκοτσέζος, ο οποίος έχει οριστεί από την ΕΠΟ ως υπεύθυνος αξιολόγησης και ορισμού διαιτητών, επισήμανε ότι οι νέοι πίνακες πιθανόν να καταρτιστούν πριν την έναρξη του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα τόνισε ότι προτεραιότητα των διαιτητών θα πρέπει να είναι η προστασία της σωματικής ακεραιότητας των ποδοσφαιριστών και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διαιτητές δεν θα πρέπει να αγωνίζονται υπό πίεση.

Ακολούθησε συζήτηση του Ντάλας με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ, κατά την οποία ο Ολυμπιακός ζήτησε και προβλήθηκε βίντεο που «έπαιξε» τις προηγούμενες ημέρες σε τηλεοπτικό σταθμό, το οποίο χαρακτήρισε δυσφημιστικό. Με τη θέση αυτή των «ερυθρόλευκων» συμφώνησαν και εκπρόσωποι άλλων ΠΑΕ, που καταδίκασαν τη συγκεκριμένη πρακτική.
Από πλευράς Παναθηναϊκού, τέθηκε το θέμα της δυνατότητας αναίρεσης λανθασμένης απόφασης του διαιτητή, με αναφορά σε σχετικό συμβάν που έχει υπάρξει στο παρελθόν στη Σκοτία, σε αγώνα Σέλτικ-Χαρτς. Ακόμη, ο Αστέρας Τρίπολης υποστήριξε την ανάγκη μείωσης του αριθμού των διαιτητών, ενώ από πλευράς Ατρομήτου τονίστηκε ότι το πρόβλημα αφορά κυρίως το επίπεδο των βοηθών.
Keywords