Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με Κ. Παπούλια

13:25 15/2/2012 - Πηγή: E-Typos
Αγώνα επιβίωσης στην Ευρωζώνη δίνει η Ελλάδα, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεών της και μέχρι να αρχίσει η
τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, στις 6 το απόγευμα, θα διευκρινιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, χαρακτήρισε ιδιόρρυθμη την κατάσταση, γιατί τίθενται νέοι όροι και προϋποθέσεις, καθώς δυνάμεις στην Ευρώπη παίζουν με τη φωτιά, εκτιμώντας ότι δεν θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου του 2010. Πρέπει λοιπόν, συνέχισε, να τους γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα θα τις εφαρμόσει αλλά και να μην γίνει πραγματικότητα το σενάριο που θέλει τη χώρα έξω από την Ευρώπη.

Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή και να μην επικρατήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι δεν είναι η ώρα για μικροκομματικούς και εκλογικούς υπολογισμούς, ενώ απαντώντας σε ερώτηση εάν στις νέες αιτιάσεις το θέμα είναι να μην γίνουν εκλογές και να παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης, απάντησε ότι "αυτό που τίθεται είναι να υπάρχει η βεβαιότητα ότι η Ελλάδα, το ελληνικό κράτος, θα έχει συνέχεια και θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνονται και από την επόμενη Βουλή. Πρέπει τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου να επιδείξουν τη συναίσθηση ευθύνης και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλα κόμματα σ' αυτή την προσπάθεια".
Keywords
Τυχαία Θέματα