Συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας για εκεχειρία στην Κριμαία έως 21/3

15:47 16/3/2014 - Πηγή: E-Typos
Οι διοικητές των ρωσικών και των ουκρανικών δυνάμεων στη χερσόνησο της Κριμαίας συμφώνησαν ότι οι ουκρανικές βάσεις δεν θα αποκλείονται έως την Παρασκευή 21 Μαρτίου, ανακοίνωσε σήμερα ο μεταβατικός υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ίγκορ Τενιούχ.

Οι βάσεις αυτές που έως τώρα ήταν αποκλεισμένες από ρωσικές ή φιλορωσικές δυνάμεις, και ο ανεφοδιασμός των οποίων είχε καταστεί δύσκολος, θα μπορούν στη διάρκεια της περιόδου αυτής να αποκαταστήσουν τα αποθέματά
τους, πρόσθεσε ο υπουργός τον οποίο επικαλείται ο πρακτορείο ειδήσεων Interfax-Ουκρανία.

Στις 21 Μαρτίου η Δούμα, η ρωσική Κάτω Βουλή, αναμένεται να ψηφίσει ένα σχέδιο νόμου που αφορά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, αντικείμενο του δημοψηφίσματος που διεξάγεται σήμερα στην ουκρανική χερσόνησο.

Την ίδια ημέρα η Ουκρανία ελπίζει ότι θα υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση το πολιτικό μέρος της συμφωνίας σύνδεσής τους.

"Οι στρατιωτικές μονάδες που σταθμεύουν στην Κριμαία είναι σε κατάσταση συναγερμού μάχης", υπογράμμισε εξάλλου ο Τενιούχ. Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν μετά το λεγόμενο δημοψήφισμα, επιτεύχθηκαν συμφωνίες ανάμεσα στους διοικητές (...) σύμφωνα με τις οποίες έως τις 21 Μαρτίου κανένα μέτρο αποκλεισμού των μονάδων μας δεν πρόκειται να ληφθεί και γι΄αυτό στη διάρκεια της περιόδου αυτής οι τελευταίες θα προχωρήσουν στην πλήρη αποκατάσταση των αποθεμάτων τους", διευκρίνισε ο υπουργός.

"Η κατάσταση των μονάδων μας όσον αφορά τον αποκλεισμό τους έχει γίνει κανονική. Πιστεύω πως αυτή η εκεχειρία θα παραταθεί έως τις 21", είπε.
Keywords
Τυχαία Θέματα