Σύγκλιση απόψεων και συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, σήμερα το μεσημέρι

03:15 20/6/2012 - Πηγή: E-Typos
Aνανέωση 23.45

Σύγκλιση απόψεων διαπιστώθηκε το βράδυ της Τρίτης στη σύσκεψη των εκπροσώπων των τριών κομμάτων ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜ. ΑΡ που συζητούν το προγραμματικό πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας.

Η σύσκεψη θα συνεχιστεί σήμερα, Τετάρτη στις 13.00 προκειμένου να ολοκληρωθεί το κείμενο στο οποίο θα βασιστούν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Στελέχη των τριών κομμάτων έλεγαν ότι τα περισσότερα έχουν συμφωνηθεί. Η διαδικασία αυτή πάντως δεν επηρεάζει

τις συζητήσεις κορυφής μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών για τον σχηματισμό κυβέρνησης που όλα δείχνουν ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στην ημέρα.


Στο πλαίσιο αυτό, στις 12:00 το μεσημέρι, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, και μια ώρα μετά (13:00) με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φώτη Κουβέλη.



Ανανέωση 19.17

Το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης επεξεργάζονται αυτή την ώρα εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, στη Βουλή.
Στα γραφεία της ΝΔ, στο Κοινοβούλιο, ξεκίνησε λίγο μετά τις 19.10 συνάντηση των Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Χρύσανθου Λαζαρίδη από τη ΝΔ, των Κώστα Σκανδαλίδη και Στέργιου Αγγελούδη από το ΠΑΣΟΚ (που προσήλθαν με καθυστέρηση, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη εσωκομματικές διαβουλεύσεις στην Ιπποκράτους) και των Δημήτρη Χατζησωκράτη και Σάκη Παπαθανασίου από τη ΔΗΜ.ΑΡ. με στόχο να ολοκληρωθεί η σύνταξη της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων ανοίγοντας τον δρόμο για την ολοκλήρωση του σχηματισμού κυβέρνησης.
Όπως είπαν τα στελέχη των κομμάτων, το κείμενο που θα συμφωνηθεί θα τεθεί αμέσως μετά υπ΄ όψιν των Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη ώστε να δώσουν την τελική του έγκριση για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο συγκρότησης της κυβέρνησης, δηλαδή στη συμφωνία για τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν την κυβέρνηση.
Στις προθέσεις των τριών κομμάτων κατά ίδια στελέχη είναι όλες οι εκκρεμότητες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αύριο όταν και λήγει το τριήμερο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο Αντώνης Σαμαράς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ενημέρωση 17.55

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών κομμάτων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔHM.AΡ., για τον σχηματισμό της κυβέρνησης.
Σε εξέλιξη, βρίσκεται συνάντηση εκπροσώπων των κομμάτων, προκειμένου να συζητήσουν το πολιτικό πλαίσιο της συμφωνίας.
Από την πλευρά της ΝΔ μετέχουν οι Χρύσανθος Λαζαρίδης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από το ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σκανδαλίδης και από την ΔΗΜΑΡ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.
Οι αρχηγοί των τριών θέλουν να παρουσιάσουν ένα πολιτικό πλαίσιο που να είναι πειστικό και προς την ελληνική κοινωνία αλλά και προς το εσωτερικό τους.
Ενδέχεται η συμφωνία να κλείσει σήμερα αν και είναι πιο πιθανό η κυβέρνηση να ανακοινωθεί αύριο. Δεν φαίνεται να υπάρχει διαφωνία ως προς τα πρόσωπα.
Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς που θα είναι
Keywords
Τυχαία Θέματα