Στουρνάρας: Η ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ αποτελεί πρόκληση για την Ελλάδα

15:42 8/1/2014 - Πηγή: E-Typos
«Αναλαμβάνουμε την Προεδρία όχι ως χώρα σε κρίση, αλλά ως χώρα σε ανάκαμψη» ανέφερε σε ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους των διεθνών ΜΜΕ, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της έναρξης της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ.

«Η ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης
αποτελεί πραγματική πρόκληση για την Ελλάδα. Τα ζητήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως Προεδρία είναι σύνθετα και απαιτητικά, ιδιαίτερα εάν αναλογιστούμε ότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά. Οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ολοκληρώνονται τον Απρίλιο. Επομένως, η Προεδρία μας θα είναι, εκ των πραγμάτων, εμπροσθοβαρής» ανέφερε ο υπουργός.

Ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι η Ευρώπη εξακολουθεί να κινείται σε τροχιά δημοσιονομικής εξυγίανσης και τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης είναι ήδη ορατά. Τα ποσοστά ανεργίας έχουν σταθεροποιηθεί, αν και στο πρόσφατο παρελθόν ανήλθαν σε ανεπίτρεπτα υψηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στις χώρες εκείνες που εφαρμόζουν προγράμματα προσαρμογής. Η ευρύτερη κοινωνική κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη. Για τον λόγο αυτόν, υπογράμμισε ότι προβάλλει επιτακτική η ανάγκη να επικεντρωθούν οι πολιτικές στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη διασφάλιση της σταθερότητας και ευημερίας για όλους τους πολίτες.

«Προϋπόθεση για την επιστροφή στην ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι η ομαλή ροή χρηματοδότησης της οικονομίας. Η Ελλάδα έχει διανύσει μια μακρά και επίπονη πορεία από το 2009. Χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και την υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μας, κατορθώσαμε να σταθούμε όρθιοι» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Στουρνάρας παρουσίασε αναλυτικά, κατά τομείς, τις επιμέρους δράσεις στον τομέα του, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα