Στο αυτόφωρο οι συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική στη Ν. Φιλαδέλφεια

12:03 1/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση Μεγάλη Τετάρτη 11.40

Στο αυτόφωρο θα οδηγηθούν στις 14.00, τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν χτες απο την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Νέα Φιλαδέλφεια.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και οι Φοίβος Χαρίσης-Πούλος του Γεωργίου, 23 ετών και Αργύρης Ντάλιος του Αθανασίου, 22 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του ειδικού ανακριτή, από 15-2-2013, για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση
και απλή συνέργεια σε ένοπλη ληστεία που είχε γίνει στις 28-11-2012, στην Αγροτική Τράπεζα, στο Φιλώτα Φλώρινας.
Για το λόγο αυτό, οι δύο παραπάνω θα οδηγηθούν στις 13.00 στον ειδικό εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς και μετά στο αυτόφωρο μαζί με τους υπόλοιπους τρεις.
Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε κατηγορούμενοι προσήχθησαν χτες το απόγευμα, μετά από αιφνιδιαστική επειχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε μπυραρία της Νέας Φιλαδέλφειας, μαζί με ένα ακόμα άτομο, για το οποίο δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εμπλοκής του σε τρομοκρατικές ή άλλες δραστηριότητες και αφέθηκε ελεύθερο.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στους κατηγορούμενους, σύμφωνα με πληροφορίες, από στοιχεία που προέκυψαν απο την έρευνα που γίνεται για την Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.
Εκτός απο τους δύο καταζητούμενους, οι τρεις άλλοι συλληφθέντες, που είναι ηλικίας από 22 έως 40 ετών, κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής και για υπόθαλψη, ενώ οι δύο για κατοχή πλαστών εγγράφων.
Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση και με συγκεκριμένες ενέργειες και όταν ολοκληρωθούν αναμένονται ανακοινώσεις απο την Αστυνομία.

Ανανέωση 19.51

Ελεύθερος αφέθηκε ο ένας από τους έξι προσαχθέντες στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, επειδή δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής του σε κάποια ενέργεια.

Οι υπόλοιποι πέντε κρατούνται και εξετάζονται, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι ύποπτοι για την υπόθεση της διπλής ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης.

Ενημέρωση 17.36

Έξι άτομα προσήχθησαν πριν από λίγη ώρα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, και εξετάζονται ως ύποπτοι για τρομοκρατική δράση.

Οι προσαγωγές έγιναν σε ...καφετέρια από την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής.

Αναμένονται στοιχεία από τις έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι προσαχθέντες ταυτοποιούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες.
Keywords
Τυχαία Θέματα