Σούπερ Λίγκα (πλέι οφ, 2η αγωνιστική): Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 2-1

00:19 20/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας πήρε ο Αστέρας στην Τρίπολη, όπου επικράτησε 2-1 του Ατρόμητου στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 22΄ με το Ναπολεόνι, αλλά στο 41΄ ο Ράγιος ισοφάρισε με πέναλτι, ενώ στο 63΄ ο Καλαντζής ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους Αρκάδες.

Ο Ατρόμητος μπήκε καλύτερα στο ματς και στο 8΄ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, αλλά ο Φούλοπ έκανε σπουδαία επέμβαση
στο πλασέ του Σουμπίνιο. Ισορρόπησαν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι κι εκεί που προσπαθούσαν να «πατήσουν» στην περιοχή του Ράντμπαν, ήρθε το 0-1 από το φοβερό γκολ του Ναπολεόνι στο 22΄. Ο Ιταλός με άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή και πλάγια δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ούγγρο τερματοφύλακα των Αρκάδων. Την ευκαιρία να βάλει γερά θεμέλια για το «τρίποντο» έχασε ο Ατρόμητος στο 33΄, με το Σουμπίνιο να αστοχεί στο τετ-α-τετ με τον Φούλοπ, ύστερα από την εξαιρετική ασίστ που δέχτηκε από το Ναπολεόνι.

Η μπάλα τιμώρησε τους Περιστεριώτες, έστω κι αν το γκολ της ισοφάρισης του Αστέρα προήλθε από το δώρο του Κουκουλάκη. Ο διεθνής διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Γιαννούλη από την κεφαλιά του Σανκαρέ στην περιοχή, σε φάση που ο αμυντικός του Ατρόμητου δεν είχε πρόθεση. Ο Ράγιος έκανε το 1-1 στο 41΄ από την «ασβεστένια βούλα» και με το σκορ αυτό οι δύο ομάδες μπήκαν στ' αποδυτήρια.

Ο Αστέρας ήταν καλύτερος στο δεύτερο μέρος και στο 63΄ έφτασε στην ανατροπή. Από ασίστ του Ράγιος, ο Καλαντζής απέφυγε και το Ράντμαν και από πολύ πλάγια πέτυχε ένα δύσκολο γκολ (2-1), χάρη στο οποίο οι Αρκάδες πήραν την πρώτη τους νίκη και πλησίασαν στον ένα βαθμό τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννινα (6 έναντι 5).

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες: Κοντοές, Τσαμπούρης - Γιαννούλης

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κοντοές, Ουσέρο, Αλβάρες (46΄ Φραγκουλάκης), Ναβάρο (79΄ Σέτι), Ντε Μπλάσις, Ράγιος (70΄ Μπακασέτας), Καλαντζής

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Μπρίτο (61΄ Ουντότζι), Δημούτσος (77΄ Κούτσι), Ιγκλέσιας, Πίτου Γκαρσία (68΄ Καραγκούνης), Ναπολεόνι, Σουμπίνιο

Η βαθμολογία

ΠΑΣ Γιάννινα 6
Αστέρας Τρίπολης 5
ΠΑΟΚ 4
Ατρόμητος 3

ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ (προπονητής Αστέρα Τρίπολης): «Βαθμολογικά ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Μετά τον τελικό του Κυπέλλου ήταν δύσκολο να διαχειριστούμε ψυχολογικά τον ρυθμό μας. Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό, αλλά μας βοήθησε πολύ η ισοφάριση στο τέλος του ημιχρόνου. Στο β’ μέρος η ομάδα ανέβηκε, έπαιξε γρήγορο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο και ήρθε το 2ο γκολ. Πιστεύω ότι με αυτή τη νίκη, θα ξεχάσουμε οριστικά τον τελικό. Αφήνουμε το ματς γιατί έχουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι μπροστά μας με τον ΠΑΟΚ. Τα πλέι οφ είναι μια διαφορετική ιστορία, ο ΠΑΟΚ είχε κακή ψυχολογία, έχασε χρόνο με τα εσωτερικά του προβλήματα. Ο Ατρόμητος και ο ΠΑΣ είχαν χρόνο να προετοιμαστούν. Πάντως για εμάς ο πιο δυνατός αντίπαλος είναι ο ΠΑΟΚ παρά το κακό ξεκίνημα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ (προπονητής Ατρομήτου): «Έγινε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, ο ρυθμός ήταν πολύ καλός, παρά το γεγονός ότι οι ομάδες είναι ταλαιπωρημένες από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Κρίμα για εμάς, που καταφέραμε να χάσουμε αυτό το παιχνίδι. Δεν αξίζαμε την ήττα και γι' αυτό υπάρχει πικρία, αλλά και ικανοποίηση για την προσπάθεια μέχρι το 94`. Για εμάς η χρυσή ευκαιρία χάθηκε μετά το 0-1, να κάνουμε ένα δεύτερο γκολ. Μετά ήρθε το πέναλτι του Ράγιος και το δεύτερο γκολ του Αστέρα στο δεύτερο ημίχρονο. Με τα αποτελέσματα που έχουν έρθει, όλες οι ομάδες μπορούν να πάρουν την πρώτη θέση. Εμείς κοιτάμε το επόμενο ματς με τον ΠΑΣ, όπου θέλουμε να πάρουμε κάτι καλύτερο».
Keywords
Τυχαία Θέματα