Σούπερ Λίγκα: Οι ημερομηνίες των πλέι οφ

19:15 1/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Δεν τα βρήκαν οι ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας στις ημερομηνίες διεξαγωγής των πλέι οφ, κι έτσι η διαδικασία θα αρχίσει στις 15 Μαϊου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι η λήξη της αγωνιστικής περιόδου "τραβάει" πολύ μακριά για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ειδικά αυτή που θα λάβει μέρος στον β΄ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, αρχίζει τους αγώνες της 45 ημέρες μετά το τέλος των πλέι οφ (18 Ιουλίου) κάτι το οποίο σημαίνει
ότι δεν έχει χρονικά περιθώρια για διακοπές, προετοιμασία, μεταγραφικό σχεδιασμό.

Ο γ΄ προκριματικός του Γιουρόπα Λιγκ διεξάγεται την 1η Αυγούστου, μία ημέρα μετά τον αντίστοιχο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι, από τις πέντε ελληνικές ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη, οι μόνες που δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα είναι ο πρωταθλητής Ολυμπιακός (απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ξεκινάει στα μέσα Σεπτεμβρίου) και η ομάδα που θα κερδίσει το "εισιτήριο" για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, στα τέλη Αυγούστου. Αυτή θα είναι είτε η κυπελλούχος Ελλάδας ή -αν αυτή έχει εξασφαλίσει συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ- η δεύτερη των πλέι οφ.

Η Σούπερ Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση για τις εξελίξεις: «Όπως είναι ήδη γνωστό, δεν κατέστη δυνατό να ικανοποιηθεί το διαχρονικό αίτημα της Super League προκειμένου ο Τελικός Κυπέλλου να διεξαχθεί και φέτος αμέσως μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ 2012-2013. Παράλληλα δεν υπήρξε ομοφωνία μεταξύ των ΠΑΕ που διεκδικούν βαθμολογικά τη συμμετοχή τους στα Play Off 2013, ώστε με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ να ξεκινήσουν οι αγώνες πριν τον τελικό της 11ης Μαΐου. Ως εκ τούτου, η Super League προχώρησε στον ορισμό των Play Off 2013 μετά τον τελικό Κυπέλλου στις 11 Μαΐου, όπως ορίζει ο ΚΑΠ».

Επίσης, παρέθεσε τις ημερομηνίες των Πλέι οφ που έχουν ως εξής:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κυριακή 19 Μαΐου 2013

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κυριακή 26 Μαΐου 2013

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κυριακή 2 Ιουνίου 2013
Keywords
Τυχαία Θέματα