Σούπερ Λίγκα (5η αγωνιστική): Καλλονή-Πανθρακικός 2-0

21:28 29/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Η Καλλονή επικράτησε 2-0 του Πανθρακικού στην αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, έκανε το «3 στα 3» στο γήπεδό της και κράτησε ξανά απαραβίαστη την εστία της. Μάλιστα, το τελευταίο επίτευγμα είναι ακόμη πιο σπουδαίο αν αναλογιστούμε ότι ο Πανθρακικός είχε σκοράρει και στα 4 προηγούμενα παιχνίδια του για το πρωτάθλημα.

Στο αποψινό ματς, ωστόσο, φάνηκε από τα πρώτα λεπτά ότι οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που θα είχαν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Πίεσαν από την αρχή τους Θρακιώτες και έφτασαν στο γκολ προς το τέλος του
πρώτου ημιχρόνου για να «κλειδώσουν» τη νίκη με ακόμη ένα τέρμα στο δεύτερο μέρος.

Η ομάδα της Λέσβου πήγε στους 10 βαθμούς και «έπιασε» Ατρόμητο, Κέρκυρα, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην τρίτη θέση, ενώ αυτή της Κομοτηνής έμεινε στους 5 βαθμούς και την 12η θέση, «συγκάτοικος» με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο 4-2-3-1 του Ματζουράκη και μπροστά απ' τον Χογκ που ήταν στην εστία, βρέθηκαν από δεξιά προς αριστερά οι Αντέτζο, Βαλιός, Αναστασιάδης, Γιορέντε. Κεϊτά και Καλτσάς ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι και οι Μανούσος, Λεοζίνιο, Ναβάρο συνέθεσαν την τριάδα πίσω απ' τον προωθημένο Χουάνμα.
Σύστημα 4-1-4-1 από την άλλη για τον Μάντζιο, με τον Πασχαλάκη στην εστία, τους Παπαγεωργίου (δεξιά), Ποτουρίδη μπακ και τους Σερφά, Εμπόου στόπερ. Ο Λαδάκης ήταν ο καθαρόαιμος αμυντικός χαφ, οι Μπαϊκαρά, Τζάνης μπροστά του και οι Ντιγκινί, Κάσες στις πτέρυγες με μοναδικό επιθετικό τον Ίγκορ.

Οι παίκτες του Ματζουράκη πήραν τα ηνία από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και δεν άργησαν να γίνουν απειλητικοί για την εστία των φιλοξενούμενων. Ο Μανούσος στο 11' αστόχησε οριακά με σουτ έξω από την περιοχή, ενώ ο Πασχαλάκης είπε «όχι» στον Λεοζίνιο και τον Καλτσά στο 25' και το 27' αντίστοιχα.
Ο Μπαϊκαρά στο 29' απέκρουσε την μπάλα πάνω στη γραμμή μετά από προσπάθεια του Αντέτζο, ενώ στο 36' και πάλι ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού έσωσε την εστία του μετά από πλασέ του Λεοζίνιο. Το γκολ, ωστόσο, ήταν θέμα χρόνου και ήρθε στο 37' από τη συνεργασία δύο αμυντικών.
Ο Βαλιός έκανε τη βαθιά μπαλιά και ο Αναστασιάδης που είχε προωθηθεί για την εκτέλεση ενός κόρνερ, με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πανθρακικού. Το 1-0 απέδωσε δικαιοσύνη για το πρώτο ημίχρονο κι ενώ στο δεύτερο φάνηκε αρχικά να αλλάζει το σκηνικό.

Οι παίκτες του Μάντζιου μπήκαν πιο δυνατά, ενώ και οι γηπεδούχοι τους έδωσαν περισσότερο χώρο. Οι μέσοι και οι επιθετικοί του Πανθρακικού, όμως, ήταν σε κακή μέρα και ουσιαστικά δεν απείλησαν ποτέ τον Χογκ εκτός μιας φάσης με τετ α τετ του Ντιγκινί στο 77', όπου ο πορτιέρε των Λέσβιων αντέδρασε σωτήρια για την ομάδα του.
Βέβαια και να έμπαινε το γκολ, ο Πανθρακικός... απλά θα έμπαινε και πάλι στο «κόλπο». Διότι από το 65' η Καλλονή είχε διπλασιάσει τα τέρματά της με τον Μανούσο. Ο αρχηγός της ΑΕΛΚ με ωραία ατομική προσπάθεια και αριστερό σουτ από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πασχαλάκη και πανηγύρισε έξαλλα το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Καλλονή: Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλλιός, Αντέγιο, Γιορέντε, Καλτσάς, Κεϊτά, Λεοζίνιο (76' Μπαρέρα), Μανούσος, Ναβάρο (82' Πιπίνης), Χουάνμα (84' Κύπρου)

Πανθρακικός: Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Ντιγκίνι (82' Αράμπα), Λαδάκης, Τζάνης, Κάσες (58' Χασομέρης), Σερφά, Εμπόου, Μπαϊκαρά (51' Καθάριος), Ποτουρίδης, Ίγκορ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΑΟΚ 13
2. Βέροια 12
3. Ατρόμητος 10
4. Ολυμπιακός 10
5. Κέρκυρα 10
6. Παναθηναϊκός 10
7. Καλλονή 10
8. Αστέρας Τρίπολης 9
9. Πανιώνιος 7
10. SKODA Ξάνθη 6
11. ΟΦΗ 6
12. ΠΑΣ Γιάννινα 5
13. Πανθρακικός 5
14. Εργοτέλης 4
15. Πλατανιάς 3
16. Παναιτωλικός 3
17. Λεβαδειακός 2
18. Νίκη Βόλου 0
Keywords
Τυχαία Θέματα