Σούπερ Λίγκα (30η αγωνιστική): ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

17:06 23/3/2014 - Πηγή: E-Typos
Μετά από συναρπαστικό παιχνίδι στην Τούμπα ο ψυχωμένος ΠΑΟΚ κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση του δυναμικού ΠΑΣ Γιάννινα και να πάρει τη νίκη με 2-1, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, μολονότι από το 32ο λεπτό αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μιγκέλ Βίτορ, και στο 63' ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο σκορ με τον Λίλα, κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει τη νίκη με τα γκολ
των Στοχ (66') και Λούκας (81'). Το ματς είχε μεγάλη ένταση και ο διαιτητής Βοσκάκης, πέρα της αποβολής του Βίτορ, έδειξε και δέκα κίτρινες κάρτες!

Πλούσιο σε θέαμα και δυνατές συγκινήσεις ήταν το πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα. Από τα πρώτα λεπτά άρχισαν οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με την ένταση να «χτυπάει» κόκκινο στις κερκίδες, με πολλά νεύρα μεταξύ των παικτών και αρκετές κάρτες από τον διαιτητή. Μόλις στο 6ο λεπτό ο ΠΑΣ έχασε την πρώτη ευκαιρία. Τότε εκτελέστηκε το κόρνερ με πάσα και ο Κοροβέσης σέντραρε με τον Βίλα να παίρνει την κεφαλιά και τον Νάτχο να διώχνει σχεδόν πάνω στη γραμμή.

Αμέσως μετά απάντησε ο ΠΑΟΚ. Ο Στόχ τροφοδότησε τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος έκανε την προβολή, αλλά απέκρουσε αρχικά ο Βελλίδης και ο Στρούνα έδιωξε, ενώ η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα. Στο 12' νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Ο Ίλιτς έστρωσε στον Γιάκο, αλλά αυτός από το ύψος του πέναλτι σούταρε ανενόχλητος κι έχασε μοναδική ευκαιρία.

Ενα λεπτό αργότερα νέα απάντηση από τους γηπεδούχους. Ο Βούκιτς έκανε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με Βελλίδη να διώχνει σε πρώτη φάση και τον Σαλπιγγίδη να πλασάρει από κοντινή απόσταση τον Έλληνα τερματοφύλακα, ο οποίος και πάλι απέκρουσε εντυπωσιακά. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης συνέχισε να πιέζει και στο 27' έφθασε πάλι κοντά στο γκολ. Ο Στοχ μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, «άδειασε» δύο αμυντικούς, σούταρε, αλλά μετά το γκελ που έκανε η μπάλα , κατέληξε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη.

Και στο 32ο λεπτό τα ματς πήρε φωτιά. Ο Κοροβέσης έκανε φάουλ στον Μιγκέλ Βίτορ, ο οποίος πήρε την μπάλα και με αυτήν χτύπησε τον αντίπαλο του. Ο διαιτητής Βοσκάκης έδειξε στον Πορτογάλο αμυντικό του ΠΑΟΚ την κόκκινη κάρτα, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από τον πάγκο και τις κερκίδες.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ, μολονότι υστερούσε αριθμητικά -λόγω της αποβολής του Βίτορ, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεζε την άμυνα του ΠΑΣ, ψάχνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Βελλίδη. Η ομάδα του Ιωαννίνων, όμως, δεν κλείστηκε στην άμυνα του. Με ξεφνικές αντεπιθέσεις απειλούσε την αντίπαλη περιοχή. Στο 63ο λεπτό η Τούμπα «πάγωσε», καθώς ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ. Τότε ο Λίλα με εκπληκτικό πλασέ έξω από την περιοχή «κρέμασε» τον Γλύκο και «έγραψε» το 0-1.

Το γκολ αυτό δεν πτόησε τον ΠΑΟΚ και κατάφερε γρήγορα να απαντήσει. Τρία λεπτά αργότερα ο Στοχ με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Βελλίδη και ισοφάρισε μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς στις κερκίδες. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης συνέχιζε να πιέζει και στο 81' έχασε φοβερή ευκαιρία με τον Βελλίδη να αποκρούει κοντινό σουτ του Χούσεν. Στο 82ο λεπτό, όμως, ο Βελλίδης δεν κατάφερε να διώξει τον κίνδυνο, καθώς ο Νάτχο πάσαρε έξοχα τον Λούκας και ο τελευταίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΣ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

Ο διαιτητής Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Βούκιτς, Αθανασιάδη, Κίτσιου, Τζαβέλλα, Λούκας - Κοροβέση, Ντάσιο, Στρούνα, Βελλίδη, Ακόστα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: (Γεωργιάδης): Γλύκος, Τζαβέλλας, Ινσουαράλδε, Βίτορ, Σκόνδρας, Κίτσιου (65' Χούσεν), Νάτχο, Βούκιτς (46' Γεωργιάδης), Στοχ, Σαλπιγγίδης (56' Λούκας), Αθαναδιάδης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Στρουνά, Γιάκος (50' Ριβέρα), Κοροβέσης, Λίλα, Ντάσιος (72' Μπέριος), Βίλα, Τσουκαλάς, Ίλιτς.
Keywords
Τυχαία Θέματα