Σούπερ Λίγκα (30η αγωνιστική): ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

21:47 21/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Χάρη σε γκολ του Γεωργιάδη στο 68΄ και του Κατσουράνη στο 80΄, ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην Τούμπα 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, και εξασφάλισε «προίκα» τεσσάρων βαθμών ενόψει πλέι-οφ, όπου θα συναντηθεί εκ νέου με την ηπειρωτική ομάδα.

Οι
Γιαννιώτες απέδειξαν ότι μόνο τυχαία δεν εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα πλέι-οφ, παίζοντας «στα ίσια» τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα. Με άξονα τον Ντε Βινσέντι οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα του «Δικεφάλου» και θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ στο 31΄, όταν μετά από λάθος του Κωνσταντινίδη ο Ιλιτς έστρωσε ωραία στον Λίλα, αλλά ο τελευταίος από το ύψος του πέναλτι σπατάλησε την ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν μία αξιόλογη φάση το πρώτο μέρος, προβληματίζοντας τον Γιώργο Δώνη και τους φιλάθλους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δώνης έβγαλε τον Λόρενς και ανέβασε τον Κατσουράνη στα χαφ, αλλαγή που βοήθησε τον ΠΑΟΚ να διορθώσει πολλά από τα κακώς κείμενα του πρώτου 45λεπτου. Ο διεθνής μέσος είχε ένα καλό σουτ στο 48΄, το οποίο εξουδετέρωσε ο Φεγκρούς, ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Φωτάκη έφυγε λίγο έξω και στο 68΄, μετά από γύρισμα του Κατσουράνη και λάθος του Πάντου, ο Γεωργιάδης (που είχε περάσει στον αγώνα μόλις τρία λεπτά νωρίτερα) «έγραψε» από κοντά το 1-0. Στο 80΄ ο «Δικέφαλος του Βορρά» εξασφάλισε τους τρεις βαθμούς χάρη στην εξαιρετική προσωπική ενέργεια του Κατσουράνη, ο οποίος πήρε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, διέσχισε το μισό γήπεδο, μπήκε στην περιοχή και με όμορφο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)

Κίτρινες: Γλύκος, Φωτάκης, Κίτσιου - Ντε Βινσέντι, Κεϊτά

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Σαλπιγγίδης (77΄ Κίτσιου), Λίνο, Φωτάκης, Λόρενς (46΄ Ιντζίδης), Κωνσταντινίδης, Λαζάρ (65΄ Γεωργιάδης), Κάτσε, Κατσουράνης, Κουμάλο, Καμαρά

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Λίλα, Πάντος (78΄ Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ιλιτς (85΄ Βίλα), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Τσουκαλάς (85΄ Κεϊτά), Κολοβέτσιος, Κοροβέσης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ (Προπονητής ΠΑΟΚ): «Νομίζω πως πετύχαμε ένα επιμέρους στόχο που ήταν να βγούμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα. Μαζέψαμε 31 στον πρώτο γύρο και 31 στο δεύτερο. Στα πλέι οφ πηγαίνουμε με ένα πλεονέκτημα, κάθε βαθμός παίζει σημαντικό ρόλο. Υπάρχουν συνεχόμενα ματς και δεν ξέρεις το απώλειες που θα έχεις. Δεν μπορείς να προδικάσεις τι θα γίνει. Θα παίξει ρόλο η ψυχολογιία, είναι μια διαδικασία με πολλά κοντινά ματς, άρα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει. Εμείς είμαστε φαβορί σαν όνομα και σαν φανέλα και έχουμε και το αβαντάζ των δύο βαθμών. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι αποτελεσματικός σε ό,τι αφορά αυτό που έχω εγώ στο μυαλό μου. Εάν κάποιος θεωρεί πως αυτό που βλέπει είναι κουραστικό, τότε διαφωνούμε. Με τις συνθήκες του καλοκαιριού και μετά αυτές που βρήκαμε, που ήταν ιδανικές, άλλαξαν οι προσδοκίες. Στον ΠΑΟΚ αναβαθμίζονται πολλά πράγματα και υπάρχει πολύ καλό κλίμα. Να μη είναι τόσο αυστηροί αυτό που βλέπουμε. Ο ΠΑΟΚ έχει μπει σε μια διαφορετική τροχιά και πρέπει να δούμε πώς θα παίξουμε το ποδόσφαιρο που θα ελκύει τον κόσμο. Θεωρώ πως παίξαμε φέτος πιο ευχάριστα από άλλες χρονιές, δίχως να θέλω να υποτιμήσω τους προηγούμενους προπονητές. Είναι μια συνήθεια που γίνεται λατρεία να βρίζουν την μάνα μου! Χάνουμε και κερδίζουμε, νομίζω πως θα συνεχίσουν να την βρίζουν».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (Προπονητής ΠΑΣ Γιάννινα): «Δεν είμαι ικανοποιημένος, όχι για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε αλλά λόγω του τρόπου που ήρθε η ήττα. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν μας απείλησε καθόλου και νομίζω στις φάσεις που κάναμε και κυρίως στη φάση του Λίλα, αν είχαμε σκοράρει το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να γυρίσει. Ο ΠΑΟΚ άλλαξε κάποια πράγματα στο ημίχρονο, παρουσιάστηκε πολύ πιο καλός στην επανάληψη, αλλά και εμείς αλλάξαμε πράγματα με στόχο να προσαρμοστούμε. Ουσιαστικά πληρώσαμε κάποια στιγμιαία λάθη, ενώ σίγουρα δεν μου άρεσε η αντίδρασή μας μετά το 1-0. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και για αυτό δεχτήκαμε και το δεύτερο γκολ. Ίσως να ευθύνεται πως ήταν το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος, όμως δεν δικαιολογούμαστε. Θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Πλέον, εγώ θα δώσω στα παιδιά τέσσερις-πέντε μέρες να ξεκουραστούν και στη συνέχεια θα μιλήσω μαζί τους για να δω τι κίνητρο έχουν ενόψει πλέι οφ».
Keywords
Τυχαία Θέματα