Σούπερ Λίγκα (24η αγωνιστική): ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-2

21:40 3/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Τη δεύτερη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα (για πρώτη φορά εφέτος) πέτυχε ο Παναθηναϊκός, με 2-0 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Στο 55΄ ο Βιτόλο άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους», ενώ στο 70΄ ο Σο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, χάρη στο οποίο η ομάδα
του Φάμπρι απέκτησε μεγάλο προβάδισμα για να παίξει στα πλέι οφ.

Η ΑΕΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς μόλις στο 10ο λεπτό με το διαγώνιο σουτ του Κατίδη να διώχνει δύσκολα ο Καρνέζης. Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς καμία μεγάλη φάση, με την Ένωση να αναπτύσσεται καλύτερα στα πρώτα 25 λεπτά και τον Παναθηναϊκό να ισορροπεί το ματς στο τελευταίο 20λεπτο και να απειλεί δύο φορές την εστία του Κωνσταντόπουλου. Η καλύτερη στιγμή για τους «πράσινους» καταγράφηκε στο 44΄ μετά τη σέντρα του Σεϊταρίδη και τον Τσουκαλά να διώχνει άτσαλα σε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται στο 55΄. Ο Ζέκα έβαλε την κόντρα στην προσπάθεια του Μπουγαΐδη να απομακρύνει και με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Βιτόλο στην «καρδιά» της άμυνας της Ένωσης. Το πρώτο σουτ του Ισπανού απέκρουσε ο Κωνσταντόπουλος, αλλά στο «ριμπάουντ» ο αμυντικός μέσος του «τριφυλλιού» σκόραρε σε άδεια εστία. Ακριβώς ένα λεπτό μετά, από τραγικό λάθος του Πίντο (έπεσε κάτω ενώ είχε τον έλεγχο της μπάλας), ο Κατίδης σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Καρνέζη πλάσαρε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός μετά το γκολ κυριάρχησε στο γήπεδο και δεν άργησε να πετύχει και το δεύτερο γκολ. Από το φάουλ του Σεϊταρίδη στο 70ο λεπτό, ο Σο με καρφωτή κεφαλιά από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 και κάπου εκεί το ματς τελείωσε.

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)

Κίτρινες: Τσουκαλάς, Μπουγαΐδης, Γκερέιρο- Μαρίνος, Ζέκα, Βιτόλο, Μπουμσόνγκ

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Εβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς, Μητρόπουλος, Φέτσης (71΄ Παυλής), Γκερέιρο, Κορδέρο (80΄ Σταματής), Κατίδης (80΄ Καραλής), Πετρόπουλος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φάμπρι): Καρνέζης, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σεϊταρίδης, Βιτόλο, Σο (90΄+ Τριανταγυλλόπουλος), Σισοκό, Ζέκα, Μαυρίας (87΄ Φερναρόλι), Εσπάρθα (85΄ Φιγκερόα).

Εβαλντ Λίνεν: «Νομίζω ότι χάσαμε ένα ντέρμπι που θα έπρεπε να χάσουμε γιατί πιστεύω ότι το ελέγχαμε μέχρι το 0-1. Δεν κάναμε βέβαια πολλές ευκαιρίες αλλά ήμασταν καλύτεροι, μαχητικοί και μου άρεσε που έβλεπα αυτή τη νοοτροπία από τους παίκτες μου. Είχαμε καταφέρει να μην επιτρέψουμε στον Παναθηναϊκό να κάνει ευκαιρίες. Δεν κάναμε πολλές ούτε εμείς βέβαια αλλά νομίζω ότι ήμασταν σε καλό δρόμο. Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχει μόνο 2-3 σουτ. Είχα πει στους παίκτες μου ότι ο Ζέκα ήταν πολύ επικίνδυνος γιατί από το πρώτο ημίχρονο πίεζε ψηλά και έκλεβε μπάλες. Αυτό το είπα στους παίκτες μου στην ανάπαυλα. Ετσι έγινε και στη φάση του 0-1 καθώς πίεσε και έκλεψε την μπάλα. Δεν άξιζε το προβάδισμα ο αντίπαλος αλλά αφού κάνεις λάθος, ο αντίπαλος θα το εκμεταλλευτεί. Μετά έκαναν αυτοί ένα επίσης μεγάλο λάθος αλλά εμείς δεν το εκμεταλλευτήκαμε... Αυτή είναι η διαφορά, αυτό έκρινε το σημερινό ματς. Ο αντίπαλος έχει έμπειρους παίκτες και όταν προηγήθηκε έκλεισε τους χώρους και διαχειρίστηκε πιο εύκολα το ματς. Σίγουρα θέλαμε να σκοράρουμε αλλά θα πρέπει και να μπορούμε. Στα πρώτα 25 λεπτά είχαμε ευκαιρίες αλλά μετά όχι. Η επίθεση μας δεν ήταν καλή σήμερα, δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα. Αυτό είναι απαραίτητο αν θες να κάνεις το παιχνίδι σου. Δεν μίλησα για προσωπικά λάθη στο ματς με τον Πλατανιά. Αυτό ήταν κάτι που ανακαλύφθηκε από κάποιους, ποτέ δεν το είπα εγώ. Στο ματς με τον Πλατανιά ίσως ο αντίπαλος ήθελε τη νίκη περισσότερο από εμάς και ήμουν απογοητευμένος. Αν στο ματς με τον Πλατανιά είχαμε τη νοοτροπία που είχαμε σήμερα, θα είχαμε νικήσει εύκολα. Πριν τον Πλατανιά είχαμε έξι καλά αποτελέσματα, όλοι έλεγαν τα καλύτερα, άρχισαν συζητήσεις ακόμη και για πλέι οφ... Αυτα μπορούν να σε επηρεάσουν. Τουλάχιστον σήμερα επέστρεψε το πάθος και η μαχητικότητα για την επιβίωση. Να επηρέασε το επεισόδο Φουρτάδο-Κορδέρο; Πώς; Με το να δείξουμε σήμερα περισσότερο πάθος; Ισως. Πάντα έλεγα ότι η μάχη παραμονής θα είναι ως το τέλος. Κάναμε ένα καλό σερί έξι αγώνων. Ο Ολυμπιακός θα είναι δύσκολος αντίπαλος όπως ήταν σήμερα ο Παναθηναϊκός. Εχουμε κι άλλα παιχνίδια για να πάρουμε βαθμούς. Προσωπικά ήξερα ότι θα ήταν δύσκολα τα πράγματα, ίσως να ήταν ένα βήμα πίσω η ήττα από τον Πλατανιά. Το θέμα είναι οι βαθμοί, το θέμα είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία, το θέμα είναι να επιβιώσει η ΑΕΚ. Δεν με ενδιαφέρει αν για να τα καταφέρουμε θα πάρουμε τους βαθμούς από ντέρμπι ή από άλλα παιχνίδια. Πρέπει να σκεφτόμαστε να νικήσουμε αγώνες και όχι να κοιτάμε αποκλειστικά τι θα κάνουμε στα ντέρμπι. Κατανοώ ότι ο κόσμος θέλει τις νίκες στα ντέρμπι αλλά φέτος είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση και η ομάδα βιώνει κάτι εντελώς διαφορετικό».

Φάμπρι: «Αποτελεί καρπό της δουλειάς και της προσπάθειας των παικτών. Πάντα σας έλεγα πως δουλεύουμε σε μία κατεύθυνση. Τη βλέπετε τη δουλειά στο γήπεδο. Από εδώ και πέρα θα το δείτε ακόμα περισσότερο. Έχουμε προσωπικότητα, δουλειά και όλα αυτά είναι καρπός της σωστής μας δουλειάς. Να σας πω πως σέβομαι την άποψη του καθενός. Να ξέρετε πως τρέφω μεγάλο σεβασμό στο Λίνεν. Τρέφω σεβασμό και για την ΑΕΚ γιατί αποτελεί μία ιστορική ομάδα και της εύχομαι τα καλύτερα. Και αυτό το απέδειξε και η ομάδα αλλά και οι φίλαθλοι. Εμείς πετύχαμε το πρώτο γκολ. Πιστεύω πως η ομάδα έκανε καλή μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Αυτό άξιζε πάρα πολλά. Συμφωνώ πως η ΑΕΚ έχασε σαφέστατη ευκαιρία σε μία μπαλιά που ο Μπουμσόνγκ πήγε να δώσει στον Πίντο, αυτός έκανε το λάθος αλλά ο Κατίδης το έχασε. Κάνοντας ένα γενικό απολογισμό υπήρξαμε ανώτεροι. Ξέραμε πως να σταματήσουμε την πίεση των πρώτων 25 λεπτών του αντιπάλου και των φιλάθλων. Στη συνέχεια ανεβήκαμε και το παιχνίδι ήρθε στα μέτρα μας. Τα μπράβο είναι για τους παίκτες. Γιατί αυτοί αποτελούν τους πρωταγωνιστές. Όταν ένας προπονητής φτάνει σε μία ομάδα κάνει μία μελέτη για αυτήν και αμέσως φτιάχνει έναν τρόπο παιχνιδιού. Είχα πει πως ακριβώς αυτό ψάχναμε. Τα καταφέρνουμε κάνοντας δουλειά και αποκτώντας συνήθειες. Είναι σαν ένα κτίριο με όλους τους ορόφους χτισμένους. Χρειάζεται ακόμα να το βάψεις και να κάνεις τις λεπτομέρειες. Βλέπουμε αγώνα, αγώνα. Προετοιμαζόμενοι κάθε εβδομάδα για το καλύτερο.Χωρίς να σκεφτόμαστε παραπέρα. Το Σάββατο έχουμε κρίσιμο αγώνα και πρέπει να τον σκεφτούμε σαν να είναι ο τελευταίος της ζωής μας. Στο ποδόσφαιρο έχω μία έκφραση που λέει πως το μέλλον το χτίζεις με τα αποτελέσματα του παρόντος. Πρέπει να ζεις το παρών χωρίς να βλέπεις διάφορα άλλα πράγματα. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Θεωρώ πως ο Φιγκερόα είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής. Λίγο έληξε να βάλει γκολ με το που μπήκε. Εϊναι ένας παίκτης που μυρίζεται το γκολ ειδικά όταν βρίσκεται κοντά στο τέρμα. Θεωρώ πως μπορεί να είναι μία μεγάλη ωοήθεια για εμάς. Επανήλθε και έχει μεγάλη όρεξη να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά όπως ξέρετε αναρρώνει και πρέπει να το πάμε σιγά σιγά. Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε. Στον αγώνα του Σαββάτου θα είναι καλύτερος. Με βάση κάποιες συνομιλίες με τους παίκτες λένε πως απέναντι σε μεγάλες ομάδες μάχονται πολύ καλύτερα. Ίσως έχουν μεγαλύτερη προσοχή και συγκέντρωση. Δεν κερδίζεις καμία ομάδα με τη φανέλα. Πρέπει να τρέξεις πολύ, να πολεμήσεις και να σεβαστείς τους αντιπάλους. Οι παίκτες μου είναι απόλυτα επικεντρωμένοι και γνώστες τι πρέπει να κάνουν».
Keywords
Τυχαία Θέματα