Σούπερ Λίγκα (23η αγωνιστική): Ολυμπιακός-Αρης 2-1

21:40 24/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του για την Σούπερ Λίγκα ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, που επικράτησε του Άρη με 2-1 σε αναμέτρηση για την 23η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Τζιμπούρ (9΄) και Μανιάτης (37΄) ενώ για τον Άρη μείωσε στο 66΄ ο Αγγελούδης.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση δυνατά και έχασε καλή ευκαιρία στο 6΄ όταν
ο Χολέμπας έπαιξε ωραία το ένα δύο με τον Αμπντούν, γύρισε την μπάλα στα αριστερά αλλά ο Βλαχοδήμος από καλή θέση, παρά το γεγονός ότι ο Διούδης ήταν εκτός θέσης, πλάσαρε άουτ. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 10΄ ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού αλλά και του πρωταθλήματος Τζιμπούρ ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο και από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αρη για το 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν παρά το προβάδισμα κλείνοντας τον Αρη στην περιοχή του. Έτσι λίγο πριν τη λήξη του πρώτου σαρανταπενταλέπτου (37΄) ο Μανιάτης πήρε την όμορφη ασίστ από τον Βλαχοδήμο και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι «έγραψε» το 2-0 για τους γηπεδούχους. Στο 44΄ ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία για ο 3-0 όταν αρχικά ο Τζιμπούρ και στη συνέχεια ο Σιόβας, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν φάτσα με το τέρμα, δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Ο Μιχαλήτσος προκειμένου να δώσει την απαραίτητη φρεσκάδα στην ομάδα του, ολοκλήρωσε τις τρεις αλλαγές του Αρη στο 56΄. Ο Αρης έδειξε να «ξυπνάει» λίγο και δέκα λεπτά αργότερα (66΄) κατάφερε να μειώσει, όταν ο Τάτος σήκωσε ωραία την μπάλα από αριστερά και ο Αγγελούδης, που ήταν αφύλακτος στην περιοχή, με κεφαλιά έκανε το 2-1 για τον Άρη. Μέχρι το τέλος ο Ολυμπιακός έχασε μια-δύο καλές ευκαιρίες, ωστόσο το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Τάτος
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Mέγιερι, Παπάζογλου, Σιόβας, Μανωλάς, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης, Μασάντο (66΄ Ιμπαγάσα), Αμπντούν (78΄ Φετφατζίδης), Βλαχοδήμος (88΄ Γκρέκο), Τζεμπούρ
ΆΡΗΣ (Γιάννης Μιχαλήτσος): Διούδης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης, Τάτος, Παπαστεριανός, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Ζαραδούκας (56΄ Τσουκάνης), Διαμαντάκος, Ηρακλής (46΄ Αγγελούδης), Κοτσαρίδης (46΄ Τριανταφυλλάκος)

Μίτσελ: «Κι εμείς εντοπίσαμε αυτήν την αλλαγή. Στο πρώτο ημίχρονο ξεκινήσαμε ένα πολλά υποσχόμενο παιχνίδι τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά και δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Άρη. Δικαιούμασταν περισσότερα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο θέλαμε να επιμείνουμε περισσότερο στην ένταση στο στυλ παιχνιδιού μας, αλλά χάσαμε δύο σημαντικά κομμάτια στην τακτική μας: τις θέσεις μας και την κατοχή μπάλας.

Επιτρέψαμε στον Άρη να μας βάλει γκολ στη μοναδική προσπάθειά του εναντίον μας. Χάσαμε τρεις-τέσσερις ευκαιρίες για να "κλειδώσουμε" το αποτέλεσμα. Το τελικό 2-1 δεν δείχνει το πόσο καλοί ήμασταν, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Η εξήγηση είναι ότι έχουμε ζητήσει πολλά από τους παίκτες μας. Είχαμε πολλά παιχνίδια και ταξίδια και καθόλου ξεκούραση. Σας είπα και μετά τη ρεβάνς με τη Λεβάντε πως αν πω κάτι για αυτό, θα είναι σαν να κατηγορώ τον προηγούμενο προπονητή, κάτι που δεν θέλω να κάνω. Για αυτό είπα πως, ήδη, οι παίκτες έχουν δώσει πολλά.

Όταν υπάρχει μία αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να δώσουν τα πάντα για να εντυπωσιάσουν και να ευχαριστήσουν τον προπονητή τους. Η συνεχής αυτή προσπάθεια εξάντλησε τους παίκτες. Αν θα μπορούσα να ξεχωρίσω τα δύο ημίχρονα του αγώνα, στο πρώτο ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Είχαμε βάθος και στρατηγική στο παιχνίδι μας, ενώ ήμασταν πολύ καλοί στις στημένες φάσεις. Τους έχω ξαναδεί (Τάτος, Ζαραδούκας, Διαμαντάκος). Ο Τάτος είναι παίκτης καταπληκτικού επιπέδου. Παίζει στον Άρη σε μία ιδιαίτερη στιγμή για την τωρινή ομάδα του. Έχει πολύ καλή ποιότητα και μπορεί να προσφέρει πολλά. Για τον Βλαχοδήμο μιλάμε σχεδόν σε όλες τις συνεντεύξεις Τύπου, πάντα με θετικό τρόπο. Είμαστε ευχαριστημένοι και σήμερα μαζί του. Ο Χολέμπας απέδειξε ότι μπορεί να παίξει βασικός σε αυτήν την ομάδα. Δεν θέλουμε να ξεχωρίσουμε κάποιους παίκτες περισσότερο από κάποιους άλλους. Ως σύνολο, χαρακτήρα, προσωπικότητα και αποφασιστικότητα, ήμασταν πολύ καλοί.

«Ναι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Φέισα υπολογίζεται για τη νέα χρονιά. Δυσκολεύτηκε να βρει τη φόρμα και το ρυθμό του, καθώς είχε να παίξει πολύ καιρό. Βλέπουμε πιο πολύ το μέλλον και όχι το παρόν. Έχει βελτιωθεί στην τακτική, στη φυσική κατάσταση και την τεχνική. Τον χρειαζόμαστε στον Ολυμπιακό που σχεδιάζουμε. Τον υπολογίζουμε ως πλέι μέικερ και τον παίκτη που θα οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας. Δεν έχω καμία αμφιβολία για τον Φέισα, ελπίζω να συμφωνείτε κι εσείς! Είναι αλήθεια πως έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και οι παίκτες έχουν υπερβάλει εαυτόν. Και η κούραση που βλέπουμε, είναι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. Έχουμε βάλει τις δικές μας ιδέες στην ομάδα. Έχουν αλλάξει πολλά στις προπονήσεις, στην πειθαρχία και την καθημερινότητά μας. Ακόμα και στις στημένες φάσεις. Έχουμε ζητήσει πολλά πράγματα και οι παίκτες έχουν ανταποκριθεί. Δεν είναι μόνο σωματική η κούραση, αλλά και ψυχολογική. Δεν έχουμε κανένα παράπονο και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τους παίκτες. Θέλουμε να συνεχίσουν έτσι. Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε αυτά που ζητάμε από τους παίκτες. Η εικόνα μας μπορεί να αναπτυχθεί, να εξελιχθεί και να κάνει πρωταγωνιστές τους παίκτες.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με Πίνο. Δεν είχε άδεια για να απουσιάσει από την προπόνηση, αλλά είναι ένα θέμα που θα λυθεί σύντομα από τη διοίκηση. Κάθε ημέρα ο Παπαδόπουλος είναι και καλύτερα. Βρίσκεται σε καλή φάση και στη διαδικασία επαναφοράς. Είχαμε σχεδιάσει να παίξει απόψε, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας αποφασίσαμε να μην αγωνιστεί. Βελτιώνεται, πηγαίνει καλά και σύντομα θα παίξει. Αυτήν την εβδομάδα είχα μία συνάντηση μαζί του γιατί ένιωθα πως πρέπει να του εξηγήσω γιατί δεν είχα ασχοληθεί τόσο πολύ μαζί του. Με τη δουλειά και το πρόσωπό του. Εξήγησα τους λόγους και ζήτησα συγγνώμη στον Αβραάμ. Βασιζόμαστε πάνω του περισσότερο για το μέλλον και όχι τόσο για το παρόν. Υπολογίζουμε σε αυτόν. Μου αρέσουν αυτές οι ποδοσφαιρικές συζητήσεις! Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι βρισκόμαστε σε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο. Ο κόσμος δεν συμβιβάζεται απλά με το να κερδίζει τίτλους. Δεν το συναντώ πρώτη φορά στην καριέρα μου. Έχω συνηθίσει να το βλέπω. Έχω την εντύπωση πως άρεσε στον κόσμο ο τρόπος που παίξαμε και στη συνέχεια θέλουμε να τον κάνουμε περισσότερο ευχαριστημένο. Πιστεύω πως αυτή η προσπάθεια θα καταλήξει σε κάτι πολύ ωραίο». Γιάννης Μιχαλήτσος: «Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από εμάς στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα και κέρδισε δίκαια. Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι και ο Ολυμπιακός έδειξε την ποιότητα του στα πρώτα λεπτά. Πιεστήκαμε αρκετά και δεν είχαμε καλές αντιδράσεις. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό στο δεύτερο μέρος, σκοράραμε ένα γκολ και υπήρξαν διαστήματα που ήμασταν ανώτεροι. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Ήρθαμε εδώ για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Αυτό είπα και στα παιδιά. Αλλά η αποστολή μας ήταν πολύ δύσκολη γιατί ο Ολυμπιακός ήταν υποψιασμένος καθώς προερχόταν από τον αποκλεισμό από τη Λεβάντε. Φάνηκε από την αρχή. Το παιχνίδι στο Χαριλάου ήταν πιο εύκολο για εμάς γιατί ο Ολυμπιακός φάνηκε να μας υποτιμά, ενώ προερχόταν από επιτυχία στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει ψυχολογικά η εμφάνιση. Υπάρχουν παιχνίδια που ακολουθούν και είναι ζωής και θανάτου. Είναι κρίμα ο Άρης να είναι σ’ αυτή τη θέση, με τόση ιστορία και τόσο κόσμο. Όλοι οι βαθμοί κατακτώνται με... αίμα. Πρέπει να πάρουμε νίκες. Ο Κοέλιο έκανε προθέρμανση, είχε κάποιες ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και προτιμήσαμε να μην παίξει γιατί και ο ίδιος δεν αισθανόταν καλά. Ο Ζαραδούκας είχε ένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια του αγώνα, ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό».
Keywords
Τυχαία Θέματα