Σούπερ Λίγκα (21η αγωνιστική): Πλατανιάς Χανίων-Άρης 2-0

21:39 11/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Η ομάδα των Χανίων νίκησε στο γήπεδο των Περιβολίων τον Άρη 2-0, με γκολ των Ναζλίδη (45΄) και Αναστασάκου (63΄), αφήνοντας τους «κίτρινους» προτελευταίους στην κατάταξη, ενώ προσπέρασε και την Κέρκυρα και, τουλάχιστον προσωρινά, τέθηκε εκτός της ζώνης του υποβιβασμού.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε σύστημα 4-4-1-1 με τον Κηπουρό κάτω από τα δοκάρια και τους Κάστελς, Ποτουρίδη στο κέντρο της άμυνας. Ο Κανακούδης αγωνίστηκε αριστερά στα μπακ, ο Γκονσάλες
δεξιά, με τους Κάλαϊτζιτς και Αγκιλέρα να είναι τα δύο αμυντικά χαφ των Κρητικών. Αριστερά στα χαφ έπαιξε ο Γιάννου (στο ντεμπούτο του με τον Πλατανιά), δεξιά ο Μπέλιτς, ενώ ο Ναζλίδης ήταν το «στήριγμα» του προωθημένου Αναστασάκου στην επίθεση των γηπεδούχων.
Ο Γιάννης Μιχαλήτσος επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 με τον Βελλίδη στη θέση του τερματοφύλακα και τους Παπαζαχαρία και Παπαστεριανό στα στόπερ. Αριστερό μπακ αγωνίστηκε ο Ζαραδούκας, δεξιά ο Ψυχογιός, με τους Κοέλιο και Τριανταφυλλάκο να είναι οι αμυντικοί μέσοι των Θεσσαλονικέων. Διαμαντάκος, Τάτος, Γιαννιώτας, με διάταξη από τα αριστερά προς τα δεξιά, έπαιξαν πίσω από τον Αγκάνθο, ο οποίος αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για τους «κίτρινους».
Το πρώτο ημίχρονο, βάσει ευκαιριών και απόδοσης στο τελευταίο πεντάλεπτο, ανήκει στον Πλατανιά, ο οποίος δικαίως βρέθηκε να προηγείται με 1-0 στο 45λεπτο. Για περισσότερη από μισή ώρα, ως το 30΄, Πλατανιάς και Άρης επιδόθηκαν σ΄ ένα σκληρό ματς χωρίς ευκαιρίες, με δυνατά μαρκαρίσματα, το οποίο αποτύπωνε την αναγκαιότητά τους για βαθμούς. Ο ρυθμός απουσίαζε, αυτό, όμως, δεν στάθηκε ικανό ν΄ αφήσει χωρίς φάσεις και γκολ το ματς, στο διάστημα αυτό, κυρίως λόγω του φορτσαρίσματος του Πλατανιά στο τέλος.
Οι Κρητικοί «άγγιξαν» το γκολ στο 32΄, όταν ο καλύτερός τους παίκτης στην αναμέτρηση Ζέλικο Κάλαϊτζιτς έβγαλε σέντρα από τα αριστερά στον Γιάννου, που ανάμεσα στα στόπερ του Άρη πλάσαρε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη. Στο 44΄ η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, για δεύτερη φορά, είδε τις προσπάθειές της να σταματούν στην εστία του Βελλίδη, με το σουτ του Κάλαϊτζιτς να τραντάζει ξανά το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Τα αμυντικά κενά που έδειξε, όμως, η ομάδα του Γιάννη Μιχαλήτσου τής κόστισαν στο 1-0 των Κρητικών, όταν σε τρεις περιπτώσεις οι «κίτρινοι» απέτυχαν ν΄ απομακρύνουν την μπάλα.
Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή των Θεσσαλονικέων ο Θωμάς Ναζλίδης, με σουτ εντός περιοχής, άνοιξε το σκορ στο 45΄. Ο σκόρερ επιχείρησε πρώτος να διαπεράσει τα μετόπισθεν του Άρη με πλασέ που σταμάτησε στον Βελλίδη, ενώ δευτερευόντως το επιχείρησε ο Γιάννου με την προσπάθειά του να «κολλάει» στον Αναστασάκο. Και οι δύο απόπειρες σταμάτησαν στην άμυνα των φιλοξενούμενων, με τον σκόρερ Ναζλίδη τελικά με συρτό σουτ να περνά την μπάλα κάτω από τα πόδια του Βελλίδη και να διαμορφώνει το 1-0 σαν σκορ ημιχρόνου, με τον Πλατανιά να επιβραβεύεται για τις επιθετικές του εμπνεύσεις και την επιμονή των παικτών του.
Το γεγονός πώς σκόραρε σε καίριο χρονικό σημείο εκμεταλλεύτηκε πλήρως ο Πλατανιάς στο δεύτερο 45λεπτο. Η ομάδα των Χανίων είχε την υπεροχή και την ψυχολογία υπέρ της, απέναντι στον ανούσιο Άρη, με αποτέλεσμα να καταφέρει να σημειώσει ένα δεύτερο γκολ και κατά συνέπεια να «κλειδώσει» το παιχνίδι. Η φάση, βέβαια, που επηρέασε την εξέλιξη του ματς εναντίον των Θεσσαλονικέων συνέβη στο 51΄, με την αποβολή του Γιαννιώτα. Ο Έλληνας παίκτης κέρδισε φάουλ από τον Κανακούδη στη μεσαία γραμμή, στη συνέχεια όμως για να πάρει την μπάλα ώστε να εκτελέσει την παράβαση έσπρωξε εκτός φάσης τον Ναζλίδη με αποτέλεσμα ο Μάνταλος ν΄ αποφασίζει να του δείξει απευθείας την κόκκινη κάρτα.
Ο Μιχαλήτσος έδωσε εντολή στον Τάτο να καλύψει το κενό του Γιαννιώτα, επιλέγοντας το αναγκαστικό 4-4-1 για τον Άρη, ο οποίος βρέθηκε να γλιτώνει στο 57΄από το δεύτερο γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, συγκεκριμένα, ο Κάστελς έπιασε κεφαλιά από θέση τετ-α-τετ, που κατέληξε άουτ ουσιαστικά προ κενής εστίας. Στο 63΄ ο Πλατανιάς πέτυχε ό,τι δεν κατάφερε πέντε λεπτά νωρίτερα, με τον εξαιρετικό Κάλαϊτζιτς να δίνει έτοιμο γκολ στον Αναστασάκο, που με δυνατό πλασέ εντός περιοχής έκανε το 2-0 και διαμόρφωσε το τελικό σκορ του αγώνα. Ο Άρης προσπάθησε να καταφέρει κάτι στη συνέχεια, όμως με ανορθόδοξο τρόπο έχοντας, βέβαια, και το χάντικαπ του παίκτη λιγότερου. Ο Πλατανιάς, με σχετική ευκολία, κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του σκορ.
Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός - Κανακούδης (66΄ Κουρτεσιώτης), Ποτουρίδης, Κάστελς, Γκονσάλες - Κάλαϊτζιτς, Αγκιλέρα, Γιάννου (82΄ Τσιντί), Μπέλιτς (68΄ Δέντσας) - Ναζλίδης, Αναστασάκος.Αναπληρωματικοί: Ζαλούντοκ, Μιρτσέτα, Στόλερ, Κουρτεσιώτης, Μαραγκουδάκης, Τσιντί, Δέντσας.
Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Βελλίδης - Ζαραδούκας, Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Ψυχογιός - Κοέλιο, Τριανταφυλλάκος (46΄ Κοτσαρίδης) - Διαμαντάκος (75΄ Σουνάς), Τάτος, Γιαννιώτας - Αγκάνθο.Αναπληρωματικοί: Διούδης, Οικονομόπουλος, Γιαννίτσης, Καραγιάννης, Κοτσαρίδης, Ηρακλής, Σουνάς.
Κίτρινες κάρτες: 51΄ Κανακούδης, 61΄ Κάλαϊτζιτς, 83΄ Ποτουρίδης, 93΄ Τσιντί - 41΄ Αγκάνθο, 70΄ Τάτος, 91΄ Κοέλιο
Κόκκινες κάρτες: 51΄ Γιαννιώτας
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)

(Πηγή: http://www.novasports.gr)
Keywords
Τυχαία Θέματα