Σούπερ Λίγκα (21η αγωνιστική): Πανθρακικός-Λεβαδειακός 3-0

19:42 10/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Με τους Δημήτρη Παπαδόπουλο, Μαραμά Βαϊρουά και Αντριάν Λουσέρο σε μεγάλα κέφια, ο Πανθρακικός επικράτησε του Λεβαδειακού στην Κομοτηνή με 3-0, για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, κι απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού, «κοιτώντας» και πλέι-οφ!

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος άνοιξε το σκορ στο 37΄, μετά από ασίστ του Λουσέρο, ο οποίος μέσα σε τέσσερα λεπτά (58΄, 62΄) «καθάρισε» τον κακό Λεβαδειακό, ο οποίος δεν απείλησε παρά ελάχιστα στο ματς. Και στα δύο τέρματά του ο Βαϊρουά ήταν ο ασίστμαν,
στην πρώτη περίπτωση από το σουτ του που κατέληξε στο δοκάρι και στο 3-0 έπειτα από πάσα του και έξυπνη προσποίηση του «Παπ». Με την επικράτηση αυτή ο Πανθρακικός έφθασε τους 25 βαθμούς κι απομακρύνθηκε αρκετά από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ ο Λεβαδειακός έμεινε στάσιμος στους 28.

Ο Πανθρακικός του Παύλου Δερμιτζάκη παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1 με τον Βρονταρά κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ τον Χρήστου και δεξί τον Μπαϊκαρά. Σαρακατσάνος και Σερφά αγωνίστηκαν στα στόπερ, με αμυντικά χαφ μπροστά τους τούς Λαδάκη και Μουνάφο. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, με τριάδα στα χαφ πίσω του τους Λουσέρο, Βαϊρουά και Τζάνη.

Ο Λεβαδειακός του Γιώργου Παράσχου επέλεξε, ομοίως, σύστημα 4-2-3-1 με τον Κασμερίδη τερματοφύλακα και στόπερ τούς Λισγάρα, Χοσέμι. Αριστερό μπακ αγωνίστηκε ο Μεντί, δεξί ο Μουλόπουλος, ενώ οι δύο ποδοσφαιριστές στα αμυντικά χαφ ήταν οι Ζησόπουλος και Ρομέου. Ακόστα, Πόι, Κόρμπος έδωσαν το «παρών», από τα αριστερά προς τα δεξιά, στη μεσαία γραμμή των Βοιωτών, ενώ ο Βασιλείου αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για τους φιλοξενούμενους.

Από το πρώτο 45λεπτο του αγώνα της Κομοτηνής το κυριότερο σημείο είναι η επίτευξη του τέρματος των γηπεδούχων, με το οποίο προηγήθηκαν με 1-0. Κατά τα λοιπά οι δύο ομάδες πρόσφεραν κακό θέαμα με λιγοστές φάσεις στις δύο εστίες. Ο Λεβαδειακός στο πρώτο τέταρτο είχε μία ελαφρά υπεροχή, χωρίς, όμως, να μπορέσει καν να φθάσει σε τελική προσπάθεια. Την πρώτη καλή ευκαιρία την έχασε ο Πανθρακικός στο 14΄, όπου μάλιστα σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε ν΄ ανοίξει το σκορ.

Η πάσα του Τζάνη από τη δεξιά πλευρά της επίθεσης των γηπεδούχων βρήκε αρχικά τον Παπαδόπουλο, όμως αυτός δεν μπόρεσε να πλασάρει σε πρώτο χρόνο. Ο Τζάνης, εν συνεχεία, σέντραρε ξανά, μα η κεφαλιά του Λουσέρο κατέληξε άουτ. Οι γηπεδούχοι πήραν την υπεροχή και στην κατοχή μπάλας και «χτύπησαν» δευτερόλεπτα μετά την καλύτερη προσπάθεια των Βοιωτών στο πρώτο μέρος. Στο 37΄ η κεφαλιά του Ακόστα κατέληξε άουτ και στην εξέλιξη της φάσης η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη άνοιξε το σκορ.

Η σέντρα του Μπαϊκαρά από τα δεξιά βρήκε τον Λουσέρο εντός της μεγάλης περιοχής των φιλοξενούμενων. Αμέσως ο Λουσέρο πάσαρε στον Παπαδόπουλο, που από θέση τετ-α-τετ πλάσαρε εύστοχα κι έφθασε τα 9 γκολ φέτος, κάνοντας το 1-0. Αυτή ήταν και η μόνη άξια λόγου ευκαιρία στο 45λεπτο, που ισοδυναμεί με ό,τι το καλύτερο είχαν τη δυνατότητα να δείξουν οι δύο αντίπαλοι στο διάστημα αυτό.

Λόγω Πανθρακικού το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Οι Θρακιώτες ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και «καθάρισαν» μέσα σε πέντε λεπτά την τελική νίκη. Μεγάλος πρωταγωνιστής του διαστήματος αυτού και δις σκόρερ ο Λουσέρο, ενώ η τριάδα των Παπαδόπουλου, Βαϊρουά, Λουσέρο συνεργάστηκε άψογα αποτελώντας και το βασικό αίτιο που η πλάστιγγα έγειρε της ομάδας του Παύλου Δερμιτζάκη.

Στο 58΄ ο Βαϊρουά έπιασε εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο κατέληξε στη ρίζα του δεξιού κάθετου δοκαριού των φιλοξενούμενων. Στο... ριμπάουντ ο Λουσέρο, με πλασέ σε κενή εστία, έκανε το 2-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα (62΄) ο ίδιος σημείωσε το τρίτο του τέρμα στη φετινή Σούπερ Λίγκα και το δεύτερο στην αναμέτρηση. Συνεργάστηκαν ξανά Βαϊρουά, Παπαδόπουλος, Λουσέρο, με τον τελευταίο με κοντινό πλασέ, μετά από πάσα του πρώτου και... προσποίηση του Έλληνα επιθετικού που μπέρδεψε την άμυνα του Λεβαδειακού, να φθάνει το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης / 4-2-3-1): Βρονταράς - Χρήστου (28΄ Σκλιοπίδης), Σαρακατσάνος, Σερφά, Μπαϊκαρά - Λαδάκης, Μουνάφο - Λουσέρο, Βαϊρουά (80΄ Κάστσελαν), Τζάνης (57΄ Μίνγκας) - Δ. Παπαδόπουλος.
Αναπληρωματικοί: Αθανασιάδης, Γωνιάδης, Μίνγκας, Μακρυδημήτρης, Κοντογουλίδης, Σκλιοπίδης, Κάστσελαν.

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος / 4-2-3-1): Κασμερίδης - Μεντί, Λισγάρας, Χοσέμι, Μουλόπουλος - Ζησόπουλος, Ρομέου (74΄ Καγιεχόν) - Ακόστα (59΄ Μάρτινς), Πόι, Κόρμπος (64΄ Μαχαίρας) - Βασιλείου.
Αναπληρωματικοί: Κυριακίδης, Μαχαίρας, Κουτσόπουλος, Καγιεχόν, Γεωργίου, Μάρτινς, Νικολακάκης.

Κίτρινες κάρτες: 34΄ Πόι, 66΄ ΧοσέμιΚόκκινες κάρτες: -

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

-Πριν την έναρξη του αγώνα, κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, ποδοσφαιριστές και διαιτητές φόρεσαν φανέλες με τα λογότυπα των «Φλόγα» και «Λάμψη», με μήνυμα υπέρ της καταπολέμησης του παιδικού καρκίνου.
Keywords
Τυχαία Θέματα