Σούπερ Λίγκα (16η αγωνιστική): Ολυμπιακός-Βέροια 3-0

21:37 6/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Με σκόρερ τους τρεις σέντερ φορ του, Μήτρογλου (54'), Τζιμπούρ (86' πεν.), Πάντελιτς (91') ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 τη Βέροια στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα και διατήρησε το αήττητο αλλά και τη διαφορά των 8 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.
Ο
Ολυμπιακός πήρε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν ήταν καλός, η υπεροχή του ήταν ανούσια και στο α' ημίχρονο ελάχιστες φορές κατάφερε να απειλήσει την εστία της Βέροιας, με σημαντικότερες φάσεις αυτή του 4', όπου σε σέντρα του Μανιάτη, ο Τζιμπούρ έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση, αλλά ο Λόπεζ απέκρουσε και στο 26', όταν ο Γκρέκο με κάθετη πάσα βρήκε τον Αλγερινό, αλλά αυτός καθυστέρησε και τελικά πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα της Βέροιας.
Σαφώς βελτιωμένος ο Ολυμπιακός στο β' ημίχρονο (με την είσοδο του νεοαποκτηθέντα Πίνο να... ζεσταίνει την εξέδρα), δημιούργησε αρχικά κάποιες ευκαιρίες, με του σουτ του Πίνο στο 47' ελάχιστα πάνω από το δοκάρι, την προσπάθεια του Μήτρογλου στο 51' που σταμάτησε πάνω στη γραμμή ο Ορέστες και το φάουλ του Μασάντο στο 52', που πέρασε δίπλα από το δοκάρι, για να έρθει τελικά το γκολ στο 54' με σέντρα του Πίνο και κεφαλιά του Μήτρογλου.
Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» διατήρσαν την υπεροχή, είχαν καλές στιγμές με τον Τζιμπούρ, στο 65'και στο 73' και με τον Πίνο στο 77', για να έρθει το 85ο λεπτό, να κερδίσει ο Τοροσίδης πέναλτι από τον Αμαραντίδη, να το εκτελέσει ο Τζιμπούρ και να κάνει το τελικό 2-0. Το «κερασάκι» έβαλε ο νεοεισελθών Πάντελιτς στο πρώτο λεπτό των καθυυστερήσεων με κεφαλιά, πάλι σε σέντρα του Πίνο (αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης) κι έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 3-0.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθήνας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κοντρέρας - Σνάουτσνερ, Γεωργέας, Κόστλι, Αμαραντίδης, Ορέστες
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Κοντρέρας, Μανιάτης, Μοντέστο, Μασάντο (88' Πάντελιτς), Τζιμπούρ, Γκρέκο (46' Πίνο), Μήτρογλου (78' Φετφατζίδης).
ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεζ, Μορένο, Μπάρμπας, Παυλίδης, Σνάουτσνερ, Ορέστες, Καφές (68' Σκαθαρούδης), Κόστλι, Αμαραντίδης, Γεωργέας (49' Καλογέρης), Ιωάννου (81' Μάνος).

ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΖΑΡΝΤΙΜ (Προπονητής Ολυμπιακού): «Η αλήθεια είναι πως όταν παίζουμε με δύο τέτοιους παίκτες σαν τον Τζιμπούρ και τον Μήτρογλου, τόσο προωθημένους και τόσο επιθετικά, χάνεται η ισορροπία μας ως ομάδα. Ήταν ένα ρίσκο που πήραμε σήμερα. Στο πρώτο μέρος το πλάνο αυτό δεν είχε τόση επιτυχία, όμως στο Β' φάνηκε καθώς τα δύο γκολ μπήκαν από τους Μήτρογλου και Τζιμπούρ. Η διαφορά του Ολυμπιακού από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ότι δεν ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί. Και στο πρώτο ημίχρονο κάναμε πολλές ευκαιρίες, όπως και στο Β'. Από εκεί και έπειτα ο Μασάντο είναι ένας παίκτης που δουλεύει πάρα πολύ. Είναι πιο πολύ ένας ποδοσφαιριστής που βοηθάει δημιουργικά και κάνει δουλειά στο γήπεδο. Ο Πίνο είναι ένας πολύ καλός τεχνίτης και παίκτης με ποιότητα. Αυτή είναι η διαφορά τους. Ο Ολυμπιακός όμως δεν μπορεί να έχει παίκτες μόνο μίας κατηγορίας. Πρέπει να έχει ένα μείγμα. Όλο αυτό κάνει πολύ μεγάλο τον Ολυμπιακό. Μας κάνει μία μεγάλη ομάδα που είμαστε.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ (Προπονητής Βέροιας): «Είμαστε μια ομάδα που δεν βρίσκεται στο επίπεδο του Ολυμπιακού. Ο αποψινός μας αντίπαλος είναι μια ομάδα που μπορεί να ανταγωνιστεί ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ και θα ήταν λάθος μας να θέλουμε να συγκριθούμε με αυτούς. Εμείς κάνουμε μια προσπάθεια για να ανεβούμε όσο το δυνατόν περισσότερο στη βαθμολογία. Αυτός είναι ο στόχος μας και πιστεύω πως μπορούμε να τον πετύχουμε. Έχουμε πιθανότητες να αλλάξουμε τα πράγματα»
Keywords
Τυχαία Θέματα