Σούπερ Λίγκα (16η αγωνιστική): Εργοτέλης-Απόλλων Σμύρνης 2-2

«Στραβοπάτησε» ο Εργοτέλης στο Ηράκλειο. Οι Κρήτες στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 16ης ημέρας στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με τον Απόλλωνα Σμύρνης και έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν, έστω και προσωρινά, στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα. Τα τέρματα των γηπεδούχων πέτυχαν οι Μπαντιμπαγκά (16`) και Πελέ (45`+3), ενώ για τον Απόλλωνα, που έψαχνε κάποιο βαθμό για να μπορέσει να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις
του βαθμολογικού πίνακα, σκόραρε ο Πετρόπουλος (17`, 43`).

Μία σου και μία μου! Εργοτέλης και Απόλλωνας έδωσαν πραγματική παράσταση εκτελεστικής δυνότητας στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο πλευρές να μην... προλαβαίνουν να πανηγυρίσουν τα τέρματα με τα οποία απέκτησαν προβάδισμα.

Μόλις στο 16ο λεπτό ο Εργοτέλης άνοιξε το σκορ, όταν ο Μπαντιμπαγκά από την πάσα του Βερπακόφσκις βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα και με πλασέ παραβίασε την εστία των φιλοξενουμένων. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ήρθε η ισοφάριση για τον «ελαφρά ταξιαρχία». Στο 17` ο Αλβάρες εκτέλεσε φάουλ, ο Μεχία έκανε κεφαλιά προς τα πίσω και ο Πετρόπουλος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη φέρνοντας το ματς στα ίσα (1-1).

Στο 43ο λεπτό ήταν η σειρά των φιλοξενουμένων να πάρουν προβάδισμα. Έπειτα από εκτέλεση πλαγίου, ο Μίνγκας πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στον Πετρόπουλο, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα του Απόλλωνα. Το ημίχρονο έκλεισε με τους Κρήτες να φτάνουν στην ισοφάριση. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Πελέ με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Τζόρβα, φέρνοντας το ματς στα ίσα για ακόμη μία φορά.

Ο Εργοτέλης, στο μεγαλύτερο μέρος του β` ημιχρόνου, είχε την κατοχή της μπάλας (σε πολλά διαστήματα ξεπέρασε και το 61%), ωστόσο δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ την ανωτερότητά του. Στο 52` καλό σουτ του Πελέ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Τζόρβα, ενώ στο 91` πονηρό σουτ του Χαντί από το πλάγια έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Τζόρβας.

(*) Στο 72` ο Ιωαννίδης απέβαλε τον Λόρι Σάντσεζ επειδή διαμαρτυρήθηκε έντονα για μη διακοπή του αγώνα σε τραυματισμό του Φαρινόλα.

Διαιτητής: Ιωαννίδης (Αργολίδας)

Κίτρινες κάρτες: Μεχία, Πελέ, Τζανακάκης, Γιοβάνοβιτς - Φαρινόλα, Κόρμπος, Κανακούδης, Μίνγκας

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Τζανακάκης, Πίτσος, Γιοβάνοβιτς, Μεχία, Καρντόσο (46` Αναστασάκος), Βερπακόφσκις (55` Χαλκιαδάκης), Μπουχαλάκης (88` Χαντί), Πελέ, Μπαντιμπανγκά, Διαμαντάκος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Χατζηζήσης, Δεληζήσης, Κανακούδης, Κόρμπος, Παντελιάδης, Πετρόπουλος (90`+2 Παπαζαχαρίας), Αλβάρες, Μίνγκας, Φαρινόλα (81` Μπάρκογλου), Τσοκάνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα