Σούπερ Λίγκα (14η αγωνιστική): Καλλονή-Παναθηναϊκός 0-4

21:40 8/12/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε άνετα, 4-0, της τυπικά γηπεδούχου Καλλονής στο ΟΑΚΑ με δύο γκολ του Πράνιτς (29΄ & 67΄), ένα του Μπεργκ (43΄) και ένα του Αμπέιντ (92´) στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι «πράσινοι» έφτασαν τους 24 βαθμούς και βρίσκονται στην 4η θέση του πίνακα της βαθμολογίας,
ενώ η ομάδα της Μυτιλήνης, που στο τελευταίο δεκάλεπτο αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μαρσέλο στο 83΄, έμεινε στους 18 βαθμούς.

«Αναγνωριστικό» παιχνίδι έγινε στα πρώτα λεπτά, με τον Παναθηναϊκό σύντομα να επιβάλλει το ρυθμό του, να πιέζει ψηλά και να μην αφήνει την Καλλονή να δημιουργήσει φάσεις. Οι «πράσινοι» δημιούργησαν μία ευκαιρία στο 24' με τον Αμπέιντ να μπαίνει στην περιοχή, να πιάνει το σουτ από αριστερά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά, άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Ζέκα να απειλήσει την εστία του Χογκ με σέντρα σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Καλλονής έδιωξε σε κόρνερ. Η πίεση του Παναθηναϊκού είχε αποτέλεσμα στο 29ο λεπτό, όταν μετά από εξαιρετική ενέργεια και γύρισμα από τον Μπεργκ από αριστερά «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Ντάνιελ Πράνιτς, ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 1-0 για τους «πράσινους». Έχοντας βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Μαρσέλο, ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο μέρος και στο 43' είχε έρθει η στιγμή να «φιλοδωρήσει» με ένα δεύτερο γκολ την αντίπαλό του. Συγκεκριμένα, μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ζέκα, ο Μάρκους Μπεργκ «έσκαψε» πάνω από τον Χογκ, «γράφοντας» το 2-0.

Μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, η ομάδα της Μυτιλήνης είχε μεγάλη ευκαιρία, στο 57΄, με πρωταγωνιστή τον Λεοζίνιο, ο οποίος μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Η Καλλονή ανέβασε την απόδοσή της δημιουργώντας κι άλλες δύο ευκαιρίες πάλι με τον Λεοζίνιο. Στο 60΄ ο Κοτσόλης έπεσε και μπλόκαρε στην αριστερή γωνία την μπάλα μετά το σουτ του Βραζιλιάνου, ενώ στο 62΄ μετά από γύρισμα του Ποντάνι, ο Λεοζίνιο απείλησε εκ νέου, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Όμως, στο 67΄ ήταν ο Παναθηναϊκός αυτός που ανέβασε το δείκτη του σκορ. Σε αντεπίθεση ο Πράνιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας από γύρισμα του Αμπέιντ και «έγραψε» το 3-0 με σουτ. Στο 83' οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες, όταν ο Μαρσέλο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική υπεροχή και στο 92΄ ο Αλγερινός Αμπέιντ έδωσε θριαμβευτικό τόνο σημειώνοντας το τέταρτο γκολ για την ομάδα του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Α. Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 83΄ Μαρσέλο (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαρσέλο, Πιντο, - Ζέκα

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Μαρσέλο, Φαρία (74΄ Γαλάς), Λεοζίνιο, Μανούσος (57΄ Βαλιός), Γκαρσία (73΄ Λόπεζ), Καζάκης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (71΄ Μαρινάκης), Νάνο (80΄ Χουχούμης), Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέιντ, Καρέλης, Μπεργκ (74΄ Κλωναρίδης)
Keywords
Τυχαία Θέματα