Σαβάνοβιτς (Εφές): Αν μπορούσε θα έβαζε και... πεντάποντα ο Πρίντεζης

17:20 11/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Στην εκπληκτική εμφάνιση του Γιώργου Πρίντεζη στον χθεσινό πρώτο αγώνα στο ΣΕΦ, αναφέρθηκε ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς, γράφοντας στο "blog" της Ευρωλίγκας σήμερα. Ο Σέρβος διεθνής φόργουορντ της Αναντολού Εφές αποθέωσε τον Έλληνα διεθνή πάουερ φόργουορντ και δεν δίστασε να πει πως... αν μπορούσε ο Πρίντεζης θα πετύχαινε ακόμη και... πεντάποντα! «Πρέπει να "εκθρονίσουμε" τον Ολυμπιακό
πρώτα για να πάμε Λονδίνο», πρόσθεσε και προέτρεψε τους συμπαίκτες του: «Πάμε για την εκτός έδρας νίκη αύριο!».

«Ο Πρίντεζης τα πήγε καλύτερα απ΄ό,τι περιμέναμε στον πρώτο αγώνα. Ξέρουμε πως είναι μεγάλος παίκτης. Ήταν αυτός που πέτυχε το νικητήριο καλάθι στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ πέρυσι. Χθες, όμως, σκόραρε από κάθε θέση: δίποντα, τρίποντα και βολές... Αν μπορούσε θα έβαζε και πεντάποντα... αν υπήρχαν βάσει κανονισμών! Ήταν σε εκπληκτική βραδιά και ο Ολυμπιακός έπραξε σωστά με το να τον κάνει διαρκώς αποδέκτη της μπάλας. Πιστεύω πως σταματήσαμε τον Σπανούλη ή τουλάχιστον τον περιορίσαμε. Γι΄ αυτό λέω πως η αμυντική τακτική μας λειτούργησε. Ο Σπανούλης είναι από τους πρώτους σκόρερ και πιο επιθετικούς παίκτες της Ευρωλίγκας. Πέτυχε μόνο 9 πόντους κι αυτός ήταν και ο δικός μας στόχος», έκανε κολακευτικά σχόλια για τον αντίπαλο ψηλό ο Σαβάνοβιτς και συνέχισε:

«Δεν είχαμε καλή βραδιά στον επιθετικό τομέα. Όμως, από άποψης τακτικής είχαμε έναν καλό αγώνα. Στην άμυνα κάναμε όλα όσα έπρεπε να κάνουμε. Θα έλεγα κατά 90%. Όμως, στην επίθεση αποδειχτήκαμε άστοχοι, τόσο οι ψηλοί μας, όσο και οι περιφερειακοί. Θεωρώ πως δεν είναι εύκολο να περιορίσεις τον Ολυμπιακό στους 67 πόντους σε αγώνα πλέι οφ, και ειδικά μέσα στην έδρα τους. Το πετύχαμε, δυσκολευτήκαμε στην επίθεση και τελικά αναδείχτηκαν εκείνοι νικητές. Όσο για τον επόμενο αγώνα, θα έλεγα πως ο δεύτερος είναι πάντα ο πιο σημαντικός απ΄ όλους στη σειρά. Για μας είναι ακόμη πιο σημαντικός, αφού είναι η ευκαιρία μας για το "break". Αν ο Ολυμπιακός προηγηθεί με 2-0, αυτό θα αποτελέσει τεράστιο συν γι΄αυτούς. Αν, όμως καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην Κωνσταντινούπολη με 1-1, αυξάνονται οι πιθανότητες για δύο δικές μας νίκες, μέσα στην έδρα μας. Ανέκαθεν ήταν πιο εύκολο να αποδίδεις υψηλότερης ποιότητας μπάσκετ μπροστά στους φιλάθλους σου κι αυτό ισχύει για κάθε ομάδα, και όχι μόνο για εμάς βέβαια. Αν καταφέρουμε να "δραπετεύσουμε" από την Ελλάδα με 1-1, θα έχουμε πάρα πολλές πιθανότητες για πρόκριση. Λοιπόν, πάμε για την εκτός έδρας νίκη αύριο! Πρέπει να εκθρονίσουμε τον Ολυμπιακό πρώτα!».

Τι θα πρέπει να αλλάξει η Αναντολού Εφές στο δεύτερο αγώνα εν συγκρίσει με τον πρώτο; «Αύριο, θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι επιθετικά, δηλαδή να βελτιώσουμε τα ποσοστά ευστοχίας μας, αν θέλουμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να παλεύουμε στην άμυνα, να τα δώσουμε όλα. Ό,τι χτίζαμε στην άμυνα την Τετάρτη, το "γκρεμίζαμε" στην επίθεση. Το κίνητρο να είσαι σε ένα φάιναλ φορ είναι... τεράστιο. Ειδικά για μία ομάδα που απουσιάζει για μία δεκαετία, όπως εμείς. Βέβαια και ο Ολυμπιακός ως κάτοχος του τίτλου έχει υψηλό κίνητρο να τον υπερασπιστεί στο Λονδίνο», εξήγησε ο Σαβάνοβιτς.

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, ο τεχνικός της Εφές, Οκτάι Μαχμουτί, δήλωσε σήμερα, την επομένη της ήττας από τον Ολυμπιακό στον πρώτο προημιτελικό:

«Ηττηθήκαμε στον πρώτο αγώνα μας στα πλέι οφ, μετά από ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Ήμασταν καλοί στην άμυνα, αλλά το ποσοστό μας στα τρίποντα δεν ήταν όπως θα θέλαμε. Αν επιβάλλουμε το δικό μας παιχνίδι, νομίζω πως μπορούμε να αναδειχτούμε νικητές στο δεύτερο παιχνίδι στο ΣΕΦ. Στόχος μας είναι να ισοφαρίσουμε τη σειρά σε 1-1 στην Αθήνα, ώστε να έχουμε εμείς το πλεονέκτημα. Αν αυτό συμβεί, τότε πιστεύω πως μπορούμε να προκριθούμε στη συνέχεια στο φάιναλ φορ, στους δύο αγώνες που θα ακολουθήσουν μπροστά στον εκπληκτικό κόσμο μας, στην Κωνσταντινούπολη».

Ο Κερέμ Τουντσερί, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στον αυριανό δεύτερο αγώνα, τόνισε: «Δυστυχώς ηττηθήκαμε στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ. Όμως, ακολουθούν αρκετά παιχνίδια και γι΄αυτό η πρόκριση στο φάιναλ φορ είναι... Μαραθώνιος. Θα πρέπει να ξεχάσουμε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και να συγκεντρωθούμε στον δεύτερο. Και θα πρέπει να βγάλουμε στο παρκέ ό,τι καλύτερο διαθέτουμε αύριο και να νικήσουμε. Αν το πετύχουμε, τότε θα έχουμε και μεγάλο πλεονέκτημα. Θα έχουμε δηλαδή την ευκαιρία να παίξουμε δύο αγώνες στην έδρα μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα